search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:07
MENU CLOSE

Ακρίτα κατά Χωμενίδη για ποστ περί «ψυχικά παράλυτων»

23.03.2021 09:57
akrita_xomenidis_new

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα social media ανάρτηση του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη, ο οποίος απαντώντας σε κριτικές που δεχόταν για συγκεκριμένο ποστ του, χαρακτήρισε τους επικριτές του «ψυχικά παράλυτους».

«Είδα κάτι διανοητικά καθυστερημένους και ψυχικά παράλυτους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Χωμενίδης.

Μεταξύ όσων τον κριτίκαραν ήταν και η δημοσιόγραφος Έλενα Ακρίτα, η οποία όμως προτίμησε να αναπαράξει ποστ άλλου χρήστη, και συγκεκριμένα του Albus Viridis.

«Συγγραφικές…. ευαισθησίες και κακοποιητικος λόγος δυο σε ένα», σχολίασε από την πλευρά της η δημοσιογράφος.

«Παιδιά, οι ψυχικά/νοητικά νοσούντες δεν είναι τίποτα δαιμονισμένοι, δεν είναι πλάσματα της φαντασίας του Λάβκραφτ, με πολλαπλά κεφάλια, φολίδες, λέπια και κέρατα. Oι ψυχικά/νοητικά νοσούντες, “ψυχοπαθείς” “διαταραγμένοι” “καθυστερημένοι” είναι άρρωστοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που ζουν και κινούνται δίπλα μας, στο δρόμο, στο λεωφορείο, στη δουλειά, στο διπλανό μας διαμέρισμα, ίσως. Και αξίζουν ακριβώς τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αποδοχή, που αξίζει ο κάθε ασθενής που αναζητά μια υγιή, ευτυχισμένη ζωή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάρτηση.

«Θα χλευάζαμε ποτέ, θα θίγαμε, θα μειώναμε, θα προσβάλαμε ποτέ έναν καρκινοπαθή; Έναν διαβητικό; Θα απαξιώναμε κάποιον με ένα αυτοάνοσο νόσημα; Και δη για το τίποτα; Αρρώστιες της ψυχής είναι αυτές οι παθήσεις. Κι όσοι γράφουμε, είτε για σοβαρά, είτε για πλάκα, θα πρεπε να προσέχουμε δυο φορές, για να μη βαραίνουμε τους άλλους, με τα αστόχαστα, ελαφρά τη καρδία, λόγια μας. Γιατί κάποιοι μπορεί όντως να χουν τέτοια προβλήματα, ή να φροντίζουν δικούς τους ανθρώπους. Πολλώ δε μάλλον όταν κάποιος είναι και συγγραφέας και γνωρίζει ακόμα περισσότερο την δυναμική που κρύβουν μέσα τους οι λέξεις», προσθέτει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:03