search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:44
MENU CLOSE

Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο χειρότερο σενάριο

24.03.2021 06:00
lockdown_new

Στον αέρα βρίσκονται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την αγορά, την εκπαίδευση και την εστίαση αφού τα κρούσματα των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει ολοσχερώς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί κατήφεια και προβληματισμός καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα βγει το επόμενο διάστημα από την κατάσταση την οποία βρίσκεται, και η οποία έχει ως αποτέλεσμα και την επιδείνωση των οικονομικών δεικτών της χώρας.

Κάποιοι μάλιστα μιλούν για καλό …Πάσχα θέλοντας έτσι να δείξουν ότι το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων μετακυλίεται για πολύ αργότερα. Όσο για το άνοιγμα των σχολείων όλα δείχνουν ότι πάμε για μετά το Πάσχα.

Οι μέχρι τώρα κυβερνητικοί σχεδιασμοί αποδεικνύονται σχεδιασμοί επί χάρτου δεδομένου ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων θα υποχωρήσει αισθητά το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να προχωρήσει στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και την χαλάρωση του lockdown.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει ωστόσο είναι πώς το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έκανε σχεδιασμούς για το άνοιγμα της αγοράς -δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες ημερομηνίες- όταν οι επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και μέχρι 9.000 στο τέλος Μαρτίου.

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία βουλιάζουν καθώς μόνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα έγιναν 500 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ενώ πάνω από 100 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών αλλά και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Είναι ενδεικτικό άλλωστε αυτό που ανέφερε ο καρδιολόγος και πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Ηλ. Σιώρας: «Δεν μπορεί να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνομένος και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα , για να νοσηλεύει σε κρεβάτι ΜΕΘ…»

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε χθες ότι «οι φαρμακοποιοί δεν θα παραλάβουν τα self test» καθώς υπάρχουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα. «Να τα διαθέσει το κράτος όπου θέλει, να τα κάνει με όποιο τρόπο θέλει, εάν δε μας διευκρινίσει με ποιο τρόπο θα μας τα φέρει και πώς θα τα δώσουμε και αν δεν απαγορεύσει, ρητώς, το να γίνονται μέσα στο φαρμακείο, εμείς δεν θα τα παραλάβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41