search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:16
MENU CLOSE

25η Μαρτίου: Ούτε ένα μήνυμα από την Άνγκελα Μέρκελ

26.03.2021 10:05
MERKEL_NEW

Επί ένα και πλέον τέταρτο η κρατική τηλεόραση έδειχνε χθες τα τηλεοπτικά μηνύματα των ξένων ηγετών για την εθνική μας εορτή. Και μπορεί αυτά του προέδρου των ΗΠΑ και της Γαλλίας να είναι γνωστά, ωστόσο τηλεοπτικά μηνύματα απέστειλαν και οι ηγέτες πολλών άλλων χωρών όπως η Μάλτα, η Νορβηγία, το Ισραήλ, η Ολλανδία, η Αυστρία κλπ.

Οι προσεκτικοί τηλεθεατές θα παρατηρούσαν ότι απουσίαζε κραυγαλέα μία χώρα – και δεν εννοούμε την Τουρκία 

Η στάση της Γερμανίας ήταν ιδιαίτερα ψυχρή σε σχέση με τον εορτασμό της 200ής επετείου. Η Ανγκελα Μέρκελ που έχει συνεργαστεί με τόσους έλληνες πρωθυπουργούς τα τελευταία χρόνια και τόσο είχε ανακατευτεί στα ελληνικά πράγματα την τελευταία δωδεκαετία δεν έκανε ούτε μία δήλωση, ούτε μία αναφορά στην εθνική επέτειο.  

Η μόνη δήλωση που έγινε ήταν από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος έστειλε τα τυπικά συγχαρητήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 Αντίθετα ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Ανγκελα Μέρκελ στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στήριξε ξεκάθαρα την Τουρκία. 

«Η ευημερία μας στην Ευρώπη είναι εφικτή μόνο με καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και εκτός ΕΕ. Και αυτό ισχύει κυρίως για την εταίρο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», με την οποία οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δήλωσε η κυρία Μέρκελ .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:15