search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:41
MENU CLOSE

Δαγρές: Δεν μπορούν να γίνουν self test στα φαρμακεία (Video)

27.03.2021 08:54
test-new

Για τα self test, την καταγραφή των στοιχείων των πολιτών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και την αδυναμία να γίνουν στα φαρμακεία μίλησαν, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Γενικός Γραμματέας του πανελλήνιου συλλόγου φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, Γιάννης Δαγρές.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η λογική των self test είναι ότι η πολιτεία θα παραλάβει εκατομμύρια τεστ, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε κεντρικά σημεία σε όλη την περιφέρεια. Από εκεί οι φαρμακαποθήκες θα παραλαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση με δικά τους κόστη για να τα διανείμουν σε φαρμακεία.

Όπως υποστήριξε, τα τεστ θα είναι επαρκή σε ποσότητα με αρχικό αριθμό τα 10 εκατομμύρια τεστ. Η διαδικασία είναι γνωστή για τις φαρμακαποθήκες, γεγονός που δε θα αποτελέσει πρόβλημα στην παραλαβή και διανομή τους.

«Δεν είναι απλή διαδικασία»

Από την πλευρά του ο κ. Δαγρές υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, καθώς για κάθε πολίτη που παίρνει το τεστ, πρέπει να γίνεται καταγραφή των στοιχείων του σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς και τα αποτελέσματα του τεστ.

Δε θα υπάρχει κάποια επιβάρυνση για τους πολίτες, δήλωσε ο κ. Δαγρές και πρόσθεσε πως τέτοιου είδους τεστ δεν μπορούν να γίνουν σε χώρους φαρμακείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:40