search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:33
MENU CLOSE

Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Επεισόδιο με Σκουρλέτη-Κουρουμπλή και απάντηση Φίλη σε Σπίρτζη για το Ελληνικό

29.03.2021 23:36
syriza-skourletis-filis-filis-spirtzis

Η πανδημία, και η κυβερνητική διαχείριση αλλά και η κυβερνητική φθορά, το πρόγραμμα και η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αυριανή ψηφοφορία της Προανακριτικής απασχόλησαν την πολύωρη «κλειστή» διαδικτυακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε ύστερα από αρκετό καιρό ως εκ τούτου το λόγο θέλησαν να πάρουν οι περισσότεροι βουλευτές, μίλησαν σχεδόν όλοι εξ ού η μεγάλη διάρκεια (από τις 3 το μεσημέρι έως περίπου τις 10 το βράδυ).

Σε ό,τι αφορά την Προανακριτική υπήρξε σύμπνοια στη θέση ότι η κυβέρνηση την ώρα που παρουσιάζει φθορά επιτίθεται στον αντίπαλο για αποπροσανατολισμό και μάλιστα επιλέγει τον διχασμό καθώς προτείνει Προανακριτική για το Ν. Παππά ενώ δεν προκύπτει ποινικό ζήτημα. Χαρακτηριστική και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση στήνει Ειδικό Δικαστήριο χωρίς στοιχεία και πως ο Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Με δεδομένο το κλίμα αυτό καθώς και το ότι κανείς δεν ανέφερε κάποια ένσταση, αναμένεται ότι η αυριανή ψηφοφορία θα κυλήσει χωρίς διαφοροποιήσεις.

Στην αρχή της συζήτησης τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος σημείωσε ότι «κάποιοι φαίνεται να θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει στο 20%, ώστε να υπάρξουν εσωκομματικές εξελίξεις» με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη να παρεμβαίνει και να απαντά σε έντονο ύφος ότι είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα εναντίον στελεχών, γιατί έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ πυροβολεί τα πόδια του ενώ έκανε λόγο και για «κυνήγι μαγισσών».

Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης στη δική του τοποθέτηση ζήτησε να γίνει μια ξεχωριστή συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των διαφοροποιήσεων στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό με τον Νίκο Φίλη να του απαντά λίγο αργότερα, ότι εφόσον δεν υπήρξε συζήτηση και απόφαση κομματικού οργάνου, γιατί ο πρωινός καφές είναι άτυπο όργανο, έπραξε εκείνο που θεώρησε σωστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα επεισόδια αυτά ήταν «μεμονωμένα» και δεν δόθηκε κάποια συνέχεια, ούτε υπήρξε γενικότερη ένταση, αν και κάποιοι εκ των βουλευτών τις τοποθετήσεις τους παρατήρησαν ότι πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί με τη γραμμή.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις των περισσότερων βουλευτών ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εντείνει τις αντιπολιτευτικές του προσπάθειες και να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του στην κοινωνία, γιατί η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.

Αυτό το σημείο τόνισε και ο Αλέξης Τσίπρας στην δική του εισήγηση στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Έκανε λόγο για ταχεία φθορά της κυβέρνησης, σημειώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει ως ώριμο φρούτο επομένως πρέπει η ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να κινηθεί με σχέδιο και υπομονή. Έκανε δε συστάσεις προς τους βουλευτές να προσέχουν πολύ τις δηλώσεις τους γιατί στο κυβερνητικό στρατόπεδο καραδοκούν να πιαστούν από το κάθε τι για να το στρέψουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:32