search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 11:14
MENU CLOSE

Πληροφορίες για «άλμα» κρουσμάτων, «γρίφος» το σταδιακό άνοιγμα

30.03.2021 16:01
kovid-koronoios-new-01 (2)
Photo: Eurokinissi

Σε γρίφο για γερούς λύτες εξελίσσεται o οδικός χάρτη για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, εν μέσω πληροφοριών για πολύ υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων, που ενδεχομένως να καταγράψουν ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη προϊδέασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά».

Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες δυνάμεις, αφενός την πίεση στο σύστημα υγείας, αφετέρου την φυσική κόπωση των πολιτών, αλλά και στην κόπωση των επιχειρήσεων. Σημείωσε ότι είναι ήδη έτοιμο ένα εναλλακτικό σύστημα για να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο με SMS και χρονικό περιορισμό

Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια  μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί ξεπερνά τις 4.000, λόγω και των περισσότερων τεστ που διενεργήθηκαν μετά το σαββατοκύριακο. Την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.724 κρούσματα και 738 διασωληνωμένους.

Την Τρίτη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τη Αττικής έφτασαν τις 230, αυξημένες περίπου κατά 60 μετά από ένα πενθήμερο.‘Ηδη στις ΜΕΘ της Αττικής νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 440 ασθενείς ενώ άλλοι 50 σε θαλάμους περιμένοντας πάνω στο 24ωρο ή το αργότερο στις 36 ώρες να μεταφερθούν σε μονάδες.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων και τις εισηγήσεις τους σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα και ειδικότερα για το ποια μέτρα θα μπορούσαν να αρθούν.

Σε πρώτη φάση προκρίνεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου για την επόμενη Δευτέρα, χωρίς click away, με προτεραιότητα στα μικρά καταστήματα, ενώ οι ειδκοί είναι επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς τα self tests αργούν, αλλά και δεν θα υπάρχει ακόμα εξοικείωση.

Υπάρχει η σκέψη αν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στα σχολεία στις 5 Απριλίου, τότε θα επιστρέψουν στις 8 Απριλίου, ενώ αν σημειωθεί καθυστέρηση, αυτό θα γίνει μια εβδομάδα μετά, στις 12 Απριλίου. Σε ό,τι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, να επιτραπούν από το Σάββατο 3 Απριλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 11:11