search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι από την Δευτέρα γυρίζουν στις δουλειές τους

01.04.2021 07:53
lockdown_main

Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στην επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση καθώς οι πληροφορίες λένε ότι στην χθεσινή συνεδρίαση οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν σε τίποτα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι λοιμωξιολόγοι και στα δύο θέματα που έθεσε η κυβέρνηση τις  μετακινήσεις με το αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα και το άνοιγμα της αγοράς την ερχόμενη Δευτέρα διαφώνησαν ή έθεσαν όρους για να συμφωνήσουν.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος παραβρέθηκε στην αρχή της σύσκεψης, μετέφερε στους ειδικούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ζητώντας τους να λάβουν υπόψη τους από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα και από την άλλη την κόπωση του κόσμου και τη μη τήρηση από πλευράς τους, του σημερινού μείγματος των περιοριστικών μέτρων.

Τα μέλη της επιτροπής ωστόσο εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένα καθώς τo τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην κορύφωση του  την συγκεκριμένη στιγμή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έδωσαν ούτε καν το πράσινο φως  για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο γιατί όπως είπαν η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί επικίνδυνα. Γι’ αυτό άλλωστε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο θέμα τόνισε  πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήθελε στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο εάν διαπιστωθεί ότι  γίνεται κατάχρησή του από τους πολίτες.

Στο δεύτερο μεγάλο θέμα που είναι το άνοιγμα της αγοράς οι λοιμωξιολογοι δεν εμφανίστηκαν αρνητικοί ζήτησαν ωστόσο να γίνουν rapid test στους υπαλλήλους που θα πάνε την Δευτέρα στην δουλειά τους.

Γι αυτό μάλιστα χθες το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  κ. Β. Κοντοζαμάνης πέρασε από την Βουλή τροπολογία που ορίζει ως υποχρεωτική τη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στους εργαζόμενους των κλάδων που θα επαναλειτουργήσουν καθώς και στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού. Το μέτρο θα ενεργοποιείται για κάθε κλάδο, με υπουργική απόφαση και μετά από εισήγηση της Επιτροπής.

Μόνο που την συγκεκριμένη στιγμή υπάρχει η εισήγηση της επιτροπής  της επιτροπής για rapid test στους εργαζόμενους και άρα η κυβέρνηση θα έπρεπε να το εφαρμόσει άμεσα.

Η τροπολογία  ωστόσο μιλά για «τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα self test καθώς θα είναι δωρεάν. Καθώς ωστόσο τα self test δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα πάνε στις δουλειές τους χωρίς να έχουν κάνει κανένα τεστ  εκτός και αν αναλάβουν να το πληρώσουν οι ίδιοι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:37