search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:12
MENU CLOSE

ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τις διαφοροποιήσεις στο Ελληνικό – Ποιοι έθεσαν θέμα Πολάκη

07.04.2021 23:05
tsipras_new

Πέρα από τα θέματα της πολιτικής συγκυρίας και του σχεδιασμού, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε σήμερα, τέθηκαν και θέματα εσωτερικής φύσης.

Θέμα τέθηκε εντόνως για τον Παύλο Πολάκη και μάλιστα από δύο πλευρές, δηλαδή τόσο από στελέχη της Ομπρέλας (53 + κομματικοί) όσο και από στελέχη της Γέφυρας (Μπίστης και άλλοι). Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πιο εμφατικά έθεσε το ζήτημα η πλευρά της Γέφυρας. Η συζήτηση ήρθε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη στη Βουλή για την «παράταξη των δοσιλόγων» και την ανάρτησή του το βράδυ της Δευτέρας με την οποία έδειξε να επιμένει μια εβδομάδα μετά. Ωστόσο, το ζήτημα τέθηκε γενικότερα για την συμπεριφορά που επιδεικνύει ο βουλευτής Χανίων, αφού συχνά φέρνει το κόμμα σε δύσκολη θέση με το ύφος και το περιεχόμενο των τοποθετήσεών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες διερευνήθηκε από αυτήν την πλευρά το ενδεχόμενο να μπει μια έμμεση αναφορά και στο κείμενο της Πολιτικής απόφασης, ωστόσο δεν προχώρησε.

Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα τέθηκε το ζήτημα της διαφοροποίησης των Φίλη και Δρίτσα στην πρόσφατη ψηφοφορία για το Ελληνικό, στάση για την οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του όπως και για το επιχείρημα που είχε επικαλεστεί ο Νίκος Φίλης στην δημόσια δήλωση διαφοροποίησης στο συγκεκριμένο θέμα, ότι το όργανο του «πρωινού καφέ», στο οποίο είχε ληφθεί η απόφαση για θετική ψήφο, δεν είναι επίσημο κομματικό όργανο (θέση που υπονοεί ότι οι κατευθύνσεις του δεν είναι δεσμευτικές).

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των Νομαρχιακών Συνδιασκέψεων για τις ο απολογισμός ήταν θετικός και μάλιστα με δεδομένο ότι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακώς λόγω της πανδημίας. Από ορισμένους ωστόσο υπήρξαν αιχμές κατά Σπίρτζη για το θέμα των παράτυπων μαζικών εγγραφών μελών στη Νομαρχιακή της Ανατολικής Αττικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:12