Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η νηστίσιμη αυτή συνταγή είναι από το βιβλίο «Παραδοσιακές Συνταγές από την Τήνο» της Νικολέττας Δελατόλλα – Φωσκόλου.
Ένα υπέροχο, αρωματικό και υγιεινό κέικ που αξιοποιεί τα τοπικά προϊόντα και μας ξαναθυμίζει τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής.
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας ρακί
600 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Λίγο σουσάμι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Αρχικά διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού πάνω από ένα μεγάλο μπολ για να μην ξεχειλίσει. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μπολ, προσθέτοντας και όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι , τα καρύδια και το σουσάμι.
Τα ανακατεύουμε καλά και με ένα σύρμα (αυγοδάρτη) αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και σταδιακά, χτυπώντας το μίγμα συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15’ λεπτά και μετά συνεχίζουμε κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C για ακόμη 35’ λεπτά.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.