search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Ο πρίγκηπας Φίλιππος γεννήθηκε επάνω σε ένα… τραπέζι – Όλο το πρωτόκολλο της κηδείας του (Video)

16.04.2021 18:20
prince-Phillip-new

Ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου γεννήθηκε στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου του 1921. Πέθανε πριν λίγες ημέρες σε ηλικία 99 χρονών στο κάστρο του Ουίνδσορ, Μπέρκσιρ. Ήταν γιος του πρίγκηπα Ανδρέα που ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τη ήττα του Ελληνικού στρατού στον Σαγγάριο.


Αρχικά γεννήθηκε ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας ενώ έγινε γνωστός επειδή ήταν ο σύζυγος της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελούσε το μακροβιότερο αρσενικό μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.


Όπως και ο βασιλέας Πάυλος που παντρεύτηκε την εξαδέλφη του Φρειδερίκη, έτσι και ο Φίλιππος παντρεύτηκε την μακρινή του εξαδέλφη τη βασίλισσα Ελισάβετ. Μια άγνωστη πτυχή της ζωής του Φιλίππου ο οποίος θα ενταφιαστεί το Σάββατο 17 Απριλίου, είναι ότι δεν γεννήθηκε σε κάποιο κρεβάτι, αλλά επάνω σε ένα τραπέζι.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από παλιές βιογραφίες, ο γιατρός εκείνης της εποχής όριζε πως το κρεβάτι, για κάποιον τρόπο, δεν ήταν κατάλληλο για να γεννήσει μία γυναίκα και για τον λόγο αυτό όταν έπιασαν οι πόνοι τη μητέρα του Αλίκγ, την κουβάλησαν στα κάτω δωμάτια της βίλας του Μον Ρεπό, την πήγαν στην κεντρική σάλα και την ξάπλωσαν στο τραπέζι.


Και έτσι γεννήθηκε ο… άνδρας της βασίλισσας Ελισάβετ. Το συγκεκριμένο τραπέζι πλέον βρίσκεται σε μία αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο του Λονδίνου και σε αυτό γίνονται συσκέψεις και συνεδριάσεις.

Η κηδεία

Αύριο θα γίνει η κηδεία του Φίλιππου. Τα τέσσερα παιδιά του Δούκα του Εδιμβούργου θα περπατήσουν δίπλα στο φέρετρο του το οποίο θα βρίσκεται επάνω σε ένα τροποποιημένο Jaguar Land Rover στον σχεδιασμό του οποίου είχε συμμετάσχει και ο ίδιος ο Δούκας.


Οι πρίγκιπες Κάρολος, Άντριου, Έντουαρντ και η πριγκίπισσα Άννα, καθώς και οι εγγονοί του πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, θα ακολουθούν περπατώντας συντετριμμένοι το αυτοκίνητο που θα κατευθυνθεί προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνσδορ. Η βασίλισσα θα μετακινηθεί με μία Bentley στο τέλος της πομπής και θα εισέλθει στο παρεκκλήσι από πλαϊνή πόρτα.


Η τελετή θα είναι σεμνή και θα την παρακολουθήσουν 30 άτομα καθώς και 3 Γερμανοί συγγενείς του Φίλιππου. Το ενδυματολογικό πρωτόκολλο προβλέπει οι παρευρισκόμενοι να φορούν παλτό με μετάλλια, ή καθημερινό φόρεμα, αλλά όχι στρατιωτική στολή.

Η λίστα με τα 30 άτομα


-Βασίλισσα Ελισάβετ

-Ο πρίγκιπας της Ουαλίας

-Η Δούκισσα της Κορνουάλης

-Ο Δούκας του Κέιμπριτζ

-Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ

-Ο Δούκας του Σάσεξ

-Ο Δούκας του Γιορκ

-Η πριγκίπισσα Βεατρίκη

-Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι

-Η πριγκίπισσα Ευγενία
-Ο Τζακ Μπρουκσμπανκ

-Ο κόμης του Ουέσσεξ

-Η Δούκισσα του Ουέσσεξ

-Η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ

-Ο Βισκάουντ Σέβερν

-Η πριγκίπισσα Άννα

-Ο Αντιναύαρχος Τίμοθι Λόρενς

-Ο Πίτερ Φίλιπς

-Η Ζάρα Τιντάλ

-Ο Μάικ Τιντάλ

-Ο Κόμης του Σνόουντον

-Η Λαίδη Σάρα Τσάτο

-Ο Ντάνιελ Τσάτο

-Ο Δούκας του Γκλόστερ

-Ο Δούκας του Κεντ

-Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα

-Ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν

-Ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης

-Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ

-Η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42