Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το παραδοσιακό αυτό γλυκό είναι οικονομικό, πανεύκολο στην παρασκευή του, αλάδωτο, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.
Το πετιμέζι, αυτό το αρχαίο γλυκαντικό με τη μεγάλη διατροφική αξία, είναι πιο εύκολο να βρεθεί και να διατηρηθεί όλο το χρόνο, σε αντίθεση με το μούστο που είναι πιο δυσεύρετος.
Υλικά
Μετράμε με το ίδιο ποτήρι (200ml)
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Για το πασπάλισμα
Λίγη κανέλα
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό με το πετιμέζι. Ρίξτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα. Με έναν αυγοδάρτη ανακατέψτε καλά να διαλυθούν και να μη σβολιάσουν. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς , βράστε το σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε και τα καρύδια, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και μεταφέρετέ το σε 4 μπολάκια που έχετε βρέξει με νερό. Πασπαλίστε με κανέλα , λίγο σουσάμι και σερβίρετε μόλις κρυώσει.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.