search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:46
MENU CLOSE

Σε hangover η κυβέρνηση από τα κορωνοπάρτι

20.04.2021 07:00
police_plateies-new

Μετά την ακύρωση του αφηγήματος «Πάσχα στο χωριό» η κυβέρνηση εμφανίζεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με τα πάρτι που γίνονται σε διάφορες πλατείες της πρωτεύουσας χωρίς μέτρα και χωρίς καμία προστασία.

Το σημαντικότερο σε αυτή την ιστορία είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να χειριστεί το θέμα καθώς μετά τα βίαια γεγονότα της Νέας Σμύρνης –και την οργή που δημιούργησαν αυτά στον κόσμο – η αστυνομία έχει αποσυρθεί από παντού και όπως φαίνεται έχει εντολές να μην επεμβαίνει πουθενά. Φυσικά πέρα από τις εντολές μια αστυνομική επέμβαση σε χώρους που υπάρχει τόσος κόσμος θα είχε τραγικές συνέπειες καθώς για τους παρευρισκόμενους.

Την ίδια ώρα οι πολίτες κουρασμένοι από το πολύμηνη lockdown αναζητούν κάποιες στιγμές χαλάρωσης χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας προκειμένου να παραφυλαχθούν από τον ίο. Καθημερινά πλέον σε διάφορες πλατείες της Αθήνας συγκεντρώνονται εκατοντάδες νέοι οι οποίοι διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς κανείς να τους ενοχλεί .

ΟΙ επιστήμονες αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να ανοίξει η εστίαση με ελεγχόμενα πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους καθώς με αυτό τον τρόπο θα διασπαστούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις καθώς οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα καφέ , το ποτό τους ή ακόμα και ένα δείπνο με πιο ασφαλής συνθήκες και όχι ανάμεσα σε εκατοντάδες συνανθρώπους τους .

Συγκεκριμένα

-ο Θάνος Δημόπουλος στο MEGA είπε : «Ενδεχομένως η δυνατότητας ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε»

-Η κ. Αθηνά Λινού στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η εστίαση θα έπρεπε να έχει ανοίξει ήδη με τα σωστά μέτρα κι όπου αυτό έγινε τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά, και πρόσθεσε ότι «ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες αφού θα είχαμε λάβει όλα τα προηγούμενα κι όχι το πρώτο, όπως έγινε στη χώρα μας, θεωρώντας ότι δεν έχει δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες και θα πρέπει να αναζητήσουμε το σωστό, ακόμα και τώρα»

-ο Αθανάσιος Σκουτέλης στο Open: «Η εστίαση θα μπορούσε να λειτουργήσει συντεταγμένα πριν από το Πάσχα για να αποφύγουμε ανάλογες εικόνες»ο Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΙ : Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης οργανωμένα και με πρωτόκολλα, σημειώνοντας πως «αυτές οι εικόνες στις πλατείες δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης»

-ο Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΙ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, σημειώνοντας πως «σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί να έχουμε ασύντακτες συγκεντρώσεις νέων, μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία. Δε λέω ανοίξτε τα όλα, λέω ανοίξτε τα προσεκτικά και συντεταγμένα».

-η Ματίνα Παγώνη στο Open: Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρξει μια λύση. Ας ανοίξει λοιπόν η εστίαση με κανόνες, με όρους, με αποστάσεις, με μάσκες, με έλεγχο. Οι προτάσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα να είναι να ξεκινήσει να η εστίαση, να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να πάνε να καθίσουν στα μπαρ να πιούνε τον καφέ τους, γιατί εγώ λύσεις δεν βλέπω. Βλέπω όμως συνωστισμό στα νοσοκομεία, βλέπω ότι ξεκινήσαμε χθες και ράντζα στους non covid ασθενείς».

Η κυβέρνηση ωστόσο δεν εμφανίζεται έτοιμη τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή να ανοίξει την εστίαση καθώς επιμένει να λέει ότι ισχύει το lockdown το οποίο στην πραγματικότητα ακολουθούν ελάχιστοι.

Το μεγάλο πρόβλημα γύρω από αυτό το θέμα αναμένεται να κορυφωθεί φυσικά τις μέρες του Πάσχα αφού οι πολίτες αναμένεται να αναζητήσουν κάποιους τρόπους εκτόνωσης της παρατεταμένη καραντίνας. Εκεί τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα καθώς οι επιστήμονες επιμένουν ακόμα ότι οι μεταλλάξεις είναι ιδιαίτερα κολλητικές και τα νοσοκομεία δεν αντέχουν άλλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15