search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:18
MENU CLOSE

Ντέιβιντ Μπόουι: Νέο άλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια του μουσικού θρύλου (Video)

21.04.2021 10:44
david-bowie-new

Μία νέα συλλογή με 21 κομμάτια του Ντέιβιντ Μπόουι πρόκειται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στις 28 Μαΐου με αφορμή την επανακυκλοφορία του «The Man Who Sold The World».

Το άλμπουμ θα έχει τίτλο «The Width of a Circle» και θα περιέχει τραγούδια που ηχογραφήθηκαν το 1970.

Εκτός από τα ακυκλοφόρητα κομμάτια («Waiting for the Man» των Velvet Underground και «The Width of a Circle»), που δε συμπεριλήφθηκαν στο «The Man Who Sold The World», θα περιέχονται τα «The Prettiest Star», «London ByeTa-Ta», «Memory of a Free Festival», «All the Madmen» και «Holy Holy» σε εναλλακτικά remixes, των οποίων την επιμέλεια είχε αναλάβει ο παραγωγός και φίλος του Ντέιβιντ ΜπόουιΤόνι Βισκόντι.

Η έκδοση θα κυκλοφορήσει σε έξι μέρη ως συνέχεια της σειράς «Brilliant Live Adventures» που παρουσίαζε τις συναυλίες του τραγουδιστή κατά τη δεκαετία του 1990, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται και τα πέντε τραγούδια που παρουσίασε ο Ντέιβιντ Μπόουι στην εμφάνιση του για το στο έργο «Pierrot in Tourquoise (ή, The Looking Glass Murders)», όπου είχε ρόλο σε μια παντομίμα.

Το εν λόγω τηλεοπτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον μίμο Λίντσεϊ Κεμπ, παρουσίαζε τα πρώτα στάδια της εξέλιξης του Ντέιβιντ Μπόουι σε καλλιτέχνη. Μεταδόθηκε το 1970 και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

«Ακόμη και πριν τη συνάντηση, ο Ντέιβιντ κι εγώ είχαμε νιώσει την ανάγκη να δουλέψουμε μαζί. Είχα ταυτιστεί με τα τραγούδια του και είχε δει τις περφόρμανς μου και είχε ταυτιστεί με τα τραγούδια μου.

Τραγουδούσα με το σώμα μου τα τραγούδια της ζωής μου· τραγουδούσε, υπέροχα με τη φωνή του, τα τραγούδια της ζωής του και υποθέσαμε ότι με το να τα βάλουμε και τα δύο μαζί το κοινό δεν θα μπορούσε παρά να σαγηνευτεί.

Με άλλα λόγια, ένα “ διπλό” τζιν είναι μια χαρά, αλλά δύο είναι ακόμα καλύτερα» είχε πει ο Λίντσεϊ Κεμπ αναφερόμενος στην συνεργασία τους.

Photo by Abode of Chaos on CC BY 2.0

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58