search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:01
MENU CLOSE

Γαλλία: Απόστρατοι αξιωματικοί ζητούν να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα λόγω ισλαμιστών

28.04.2021 16:00
paris_soldiers-new

Πρόκειται για 60 εν ενεργεία Γάλλους αξιωματικούς και 20 απόστρατους στρατηγούς οι οποίοι ζητούν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να αποκρουστεί η βία από τους ισλαμιστές.

Φυσικά από το κάδρο δεν μπορεί να λείπει η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν η οποία με ανακοίνωση της έσπευσε να δηλώσει ότι βρίσκεται στο πλευρό των στρατηγών που θέλουν την κατάλυση του Συντάγματος.


Στο άρθρο που δημοσιεύεται στο ακροδεξιό περιοδικό «Valeurs Actuelles» και το προσυπογράφουν και 60 εν ενεργεία αξιωματικοί, οι 20 απόστρατοι στρατηγοί καλούν τον πρόεδρο Μακρόν να υπερασπιστεί τον γαλλικό πατριωτισμό έναντι της έξαρσης βίας από ισλαμιστές, αλλά και «τη διάβρωση της κοινωνίας από τον ισλαμισμό».


Και για να συμβεί κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους ακροδεξιούς αξιωματικούς θα γίνει μόνον εάν επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα. Αρχηγός της κίνησης αυτής φέρεται να είναι ο Ζαν Πιερ Φαμπρ-Μπερναντάκ, αξιωματικός εν αποστρατεία. Ο Ζαν Πιερ ήταν μέλος του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα» και συμμετείχε στις βίαιες διαδηλώσεις τους.


Η Γαλλική κυβέρνηση απάντησε άμεσα και η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί με ανάρτηση της ξεκαθάρισε: «Τα λόγια της Λεπέν αντανακλούν μια σοβαρή παρεξήγηση εκ μέρους της για τον ρόλο των στρατιωτικών θεσμών, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία». Η κ. Παρλί ζήτησε ήδη την παραδειγματική τιμωρία όσων εν ενεργεία στρατιωτικών έχουν προσυπογράψει το κείμενο υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:55