search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:59
MENU CLOSE

Επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαρχής είχα στηρίξει την πρόταση για «σπάσιμο» των πατεντών

08.05.2021 20:49
kyriakos_mitsotakis_new

«Στηρίζω, όπως είχα κάνει εξαρχής, την πρόταση για την απελευθέρωση των πνευματικών δικαιωμάτων των πατεντών, ώστε να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του αναπτυσσόμενου κόσμου».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους Έλληνες δημοσιογράφους, μεταφέροντας το κλίμα της συζήτησης αλλά και την πάγια θέση της χώρας μας για το πράσινο πιστοποιητικό κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου των Ευρωπαίων ηγετών στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν δεχτεί τα τελευταία 24ωρα «σφυροκόπημα» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα απαξίωναν την πρόταση για άρση των πατεντών, μιλώντας για «εμβολιόδεντρα», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, απαντώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι «πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα και η ανορθολογικότητα τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τους περιορισμούς υπό τους οποίους θα επιτραπούν τα ταξίδια το καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «όλοι συμφωνούν ότι το καλοκαίρι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα. Για μας αυτό σημαίνει όχι σε υπερβολικούς περιορισμούς κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες τους», είπε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τους υπό συζήτηση

Τέλος, αναφορικά με την εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας ότι «η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους έλεγαν ότι θα ήταν ανέφικτος στόχος ακόμη και οι 25.000 εμβολιασμοί τη μέρα».

ΚΙΝΑΛ: Στο εξωτερικό αοριστίες, στο εσωτερικό πόλεμος στους εργαζόμενους

«Στο εξωτερικό ευχολόγια και αοριστίες, από τον κ. Μητσοτάκη για την απασχόληση. Στο εσωτερικό έχει κηρύξει τον πόλεμο στα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθεί με σχέδιο τη φτηνή και απαξιωμένη εργασία», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής στο Πόρτο. «Αυτή η συντηρητική πολιτική δεν οδηγεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά σε θλιβερή οπισθοδρόμηση που ευνοεί τους λίγους», σημειώνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:58