search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:43
MENU CLOSE

Γιώργος Περιστέρης: Η Ελλάδα να γίνει κόμβος «πράσινης» ενέργειας

13.05.2021 16:05
perist

Το ελληνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρη κατά την συνομιλία του με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Peter Spiegel.

Η συζήτηση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Περιστέρης παρουσίασε τον τρόπο που λειτουργεί η επιχείρησή του και την σημασία του συνδυασμού δημοσίων κεφαλαίων και ιδιωτικών επενδύσεων ενώ ανακοίνωσε ότι με βάση το στρατηγικό πλάνο αναμένεται τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθούν 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

Χαρακτήρισε πολύ καλή την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης πριν την κατάθεση του φακέλου για το Ταμείο Ανάκαμψης και εξέφρασε την ελπίδα η έγκριση της πρότασης να μην κολλήσει στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και να προχωρήσει γρήγορα. «Μετά την έγκριση ξεκινάει για εμάς η πιο σημαντική περίοδος», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι εφικτό η Ελλάδα να γίνει κόμβος πράσινης ενέργειας και πρόσθεσε ότι οι επενδυτές βλέπουν τους ανεξάντλητους πόρους που διαθέτει η χώρα μας, όπως ο ήλιος και ο αέρας, αλλά και το μεγάλο πλήθος θαλάσσιων περιοχών όπου μπορούν να εγκατασταθούν πλωτά αιολικά πάρκα.

Για να προχωρήσουν οι επενδύσεις, σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη θα πρέπει να προχωρήσει το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση αλλά και για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, προσθέτοντας ότι μεγάλες εταιρείες με σημαντική εμπειρία ερευνούν την ελληνική αγορά και θέλουν να επενδύσουν ιδιαίτερα στα offshore αιολικά πάρκα.

Συγκεκριμένα για τον τομέα της ενέργειας, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να γίνει το ακριβώς αντίθετο από ότι είναι τώρα: μία πρωτοπόρα δύναμη όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στην αποθήκευση ενέργειας.

Αναφέρθηκε επίσης στο brain drain και σημείωσε ότι το σχέδιο της χώρας έχει αυτό ακριβώς τον στόχο, να φέρει πίσω τους νέους που έφυγαν γιατί πλέον θα είναι απαραίτητοι και θα υπάρχουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα τους περιμένουν. «Η Ελλάδα θα έχει μία εντελώς νέα εικόνα μετά την εφαρμογή του προγράμματος», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Καραμούζης: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο εξυγίανσης

Αρνητικό ρεκόρ αμοιβών

Αθανασίου: «Πράσινο» στο Ελληνικό τις επόμενες τρεις εβδομάδες από το Υπ. Οικονομικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41