search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Μπουρλά από Φόρουμ των Δελφών: Και τρίτη δόση εμβολίου Pfizer στο οκτάμηνο

14.05.2021 19:04
bourla_new

Την εκτίμηση ότι όσοι εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Pfizer κατά του κορωνοϊού, θα χρειαστούν και τρίτη δόση μετά από κάποιους μήνες έκανε μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σε συνομιλία του με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, ο Αλμπέρτ Μπουρλά σημείωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer καλύπτει τουλάχιστον έξι μήνες και πρόσθεσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα χρειαστεί μία τρίτη δόση στους 8-12 μήνες. Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επανάληψη του εμβολιασμού κάθε χρόνο, ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα έχουμε ετήσιους εμβολιασμούς μετά την τρίτη δόση.

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο κ. Μπουρλά διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία που να ξεφεύγει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία τέτοια μετάλλαξη στο μέλλον, ο κ. Μπουρλά είπε ότι η εταιρεία εργάζεται ώστε να μπορεί σε 100 μέρες να έχει δόσεις έτοιμες για παραγωγή και να μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες και της Pfizer να παραχθεί ένα εύχρηστο φάρμακο κατά του κορωνοϊού «που να μπορούμε να πάρουμε στο σπίτι», αποκαλύπτοντας ότι η ουσία στην οποία δουλεύει η εταιρεία έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι σκοτώνει τον ιό και είναι πολύ ασφαλής. Συμπεράσματα για την ουσία αυτή «θα έχουμε μετά το καλοκαίρι».

Όχι στην άρση της πατέντας των εμβολίων

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μπουρλά εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με την πρόταση -και- του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για άρση της πατέντας στα εμβόλια, λέγοντας ότι σε περίπτωση απελευθέρωσης θα υπάρξει θέμα ως προς την επάρκεια των υλικών. «Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισεκατομμύρια» δήλωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο μόνος λόγος που έχουμε τώρα εμβόλια, είναι ότι έχουμε μία εύρωστη φαρμακοβιομηχανία. Αν δεν την είχαμε, θα θρηνούσαμε θύματα. Μία τέτοια πρόταση επιφέρει καίριο πλήγμα σε αυτή την εύρωστη βιομηχανία».

Κατά τον κ. Μπουρλά, δεν είναι η καλή θέληση που παράγει καινοτομίες. Είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων και η συγκέντρωση των επιστημόνων που αξιοποιούν αυτά τα κεφάλαια, ενώ πρόσθεσε ότι για να έχουμε μία εύρωστη φαρμακευτική βιομηχανία πρέπει να έχουμε προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πνευματική ιδιοκτησία.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Κατάργηση της πατέντας του εμβολίου ζητά η κυβέρνηση Μπάιντεν

Τσίπρας: Όταν ζητούσα από τον Μητσοτάκη την άρση της πατέντας για το εμβόλιο με χλεύαζε

Κορωνοϊός: Τι έδειξε η μελέτη με τον συνδυασμό εμβολίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:51