search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:28
MENU CLOSE

EOΦ: «Όχι» σε διάθεση self-tests στα σούπερ μάρκετ

14.05.2021 12:03
self test new

Τα self-tests κατά του κορωνοϊού θα διατίθενται μόνο στα φαρμακεία, ξεκαθάρισε την Παρασκευή με ανακοίνωσή τουo Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

«H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε ταχθεί με ανακοίνωσή του κατά ενδεχόμενης διάθεσης των ατομικών τεστ σε σούπερ μάρκετ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Τα Νέα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρατεύονται και τα σούπερ μάρκετ για τη διανομή των self test.

Στο άρθρο των Νέων, μάλιστα, αναφερόταν ότι οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων των σουπερ μάρκετ ενημερώθηκαν ήδη από κυβερνητικά στελέχη, που ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, το οποίο εκτιμάται πως θα συμβάλει στην αποκατάσταση των όποιων «αρρυθμιών» παρουσιάστηκαν κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία ύστερα από πολλούς μήνες.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπήρχε αναλυτική περιγραφή του πώς θα γινόταν η διανομή των self test στα υποκαταστήματα των σουπερ μάρκετ – ακόμα και πώς θα γινόταν η μεταφορά από τις κεντρικές τους αποθήκες – λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι υπήρχε έτοιμο κυβερνητικό σχέδιο για υλοποίηση.

Οι φαρμακοποιοί δήλωσαν  αντίθετοι στην πιθανότητα να επιτραπεί η διανομή των self test από τα σουπερμάρκετ.

«Θα αποσυρθούμε από το δίκτυο διανομής» απείλησαν

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), εξέδωσε μάλιστα σκληρή ανακοίνωση, ενώ ενάντια τάσσεται και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είχε ως εξής:

«Εμφανίστηκε διαρροή φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, όπου αναφέρει ότι η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να διαθέσει τα self test μέσω των σουπερμάρκετ.

Η χρονική στιγμή όπου παίρνει αυτή την απόφαση βρίσκει τα φαρμακεία εξουθενωμένα από την διανομή των self test, τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό, και την καθημερινή εξυπηρέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και η ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης προς αυτή την υπερπροσπάθεια είναι να διοχετεύσει τα self test προς τους συνήθεις φίλους της.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και την επίσημη θέση της Κυβέρνησης για να πράξουμε τα δέοντα» καταλήγει.

Eιδήσεις σήμερα

«Άδειασμα» και από Πορτοσάλτε στον Χάρη Θεοχάρη: Πήγε απροετοίμαστος στο BBC (video)

Θεσσαλονίκη: Χαμός από κατσαρίδες – Σε ποιες περιοχές εμφανίζονται και τι προκαλούν

Νέα Σμύρνη: Νέα αναβολή στη δίκη του 22χρονου επιδειξία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:28