search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:35
MENU CLOSE

Γουαντάναμο: «Πράσινο φως» από τον Λευκό Οίκο για την απελευθέρωση τριών κρατουμένων

19.05.2021 08:38
gouantanamo new

Τρεις από τους 40 κρατούμενους που παραμένουν στη φυλακή που βρίσκεται στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Γκουαντάναμο είδαν την αποφυλάκισή τους να εγκρίνεται από επιτροπή του Λευκού Οίκου.

Είναι η πρώτη τέτοια απόφαση που παίρνει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, του νέου αμερικανού προέδρου.

Ανάμεσα στους τρεις κρατούμενους είναι ο Σαϊφουλά Παράτσα, πακιστανός υπήκοος, 73 ετών, ο γηραιότερος φυλακισμένος στο Γουαντάναμο σήμερα. Είχε συλληφθεί πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, όπως εκατοντάδες άλλοι ύποπτοι, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο.

Οι άλλοι δύο φυλακισμένοι είναι ο Άμπντουλ Ραμπάνι, 54 ετών, επίσης πακιστανός υπήκοος, και ο Οθμάν Άμπντουλ αλ Ραχίμ Οθμάν, 40 ετών, από την Υεμένη.

«Σήμερα δεν είναι μια συνηθισμένη μέρα. Ο Σαϊφουλά Παράτσα, 73 ετών, εκ των οποίων πέρασε 17 κρατούμενος άδικα, θα επιστρέψει σπίτι του», τόνισε η Σέλμπι Σάλιβαν-Μπένις, η συνήγορός του.

Η ποινικολόγος σημείωσε ότι η αποφυλάκιση των τριών κρατούμενων εγκρίθηκε τη Δευτέρα από αρμόδια επιτροπή του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ίδια, η αποφυλάκισή τους δεν θα γίνει παρά σε 30 ημέρες, ενώ θα εξαρτηθεί από τη σύναψη συμφωνιών με τις χώρες καταγωγής τους.

Eιδήσεις σήμερα

 ΗΠΑ-Ρωσία: Πρώτη συνάντηση Μπλίνκεν-Λαβρόφ σε ουδέτερο έδαφος

Eurovision 2021: Στον τελικό η Κύπρος – «Γκρέμισε» τη σκηνή η Τσαγκρινού με το «El Diablo» (Video)

Στο κόκκινο οι σχέσεις Ισπανίας – Μαρόκου: 8.000 μετανάστες εισήλθαν στη Θέουτα σε μια μέρα – Βγήκε ο στρατός (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:34