search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:38
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Κάηκαν σπίτια σε Σχίνο και Βαμβακιές – Εκκένωση 6 οικισμών (Videos)

20.05.2021 08:22
fotia_korinthia_new

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου.

Η νύχτα για τους κατοίκους και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν πολύ δύσκολη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καεί σπίτια σε Σχίνο και Βαμβακιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τους οικισμούς Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη, εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, επτά πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Όσον αφορά για ζημιές από την φωτιά, υπάρχουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεμονωμένες και διάσπαρτες αναφορές, χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημη καταγραφή. 

Ειδήσεις σήμερα

Γιατί ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου το αντάρτικο της Μαριέττας Γιαννάκου και της Όλγας Κεφαλογιάννη

Ευρωκοινοβούλιο: Πέρασε το ψήφισμα για την Τουρκία – Περιλαμβάνει και πρόβλεψη για αναστολή διαπραγματεύσεων

Τσίπρας: Επένδυση στη γνώση και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να αποφύγουμε το brain drain

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58