search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:20
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι από την πετρέλευση κρουαζιερόπλοιου

23.05.2021 16:44
rypansi_new
φωτογραφία αρχείου/Eurokinissi

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Κέρκυρας, από τη διαδικασία πετρέλευσης κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται πλαγιοδετημένο στον προβλήτα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πρωί του Σαββάτου ο ναυτικός πράκτορας του εν λόγω, υπό ξένη σημαία, κρουαζιερόπλοιου, ενημέρωσε για θαλάσσια ρύπανση εντός λιμένα Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκεται το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο.

Άμεσα, στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση από λεπτό φιλμ πετρελαίου diesel ιριδίζουσας μορφής έκτασης εμβαδού επιφάνειας εκατό τετραγωνικών μέτρων περίπου, εσωτερικά του νέου λιμένα Κέρκυρας. Η εν λόγω θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε κατά την διαδικασία πετρέλευσης του κρουαζιερόπλοιου από βυτιοφόρα οχήματα. Συγκεκριμένα υπήρξε εκροή μικρής ποσότητας πετρελαίου στον προβλήτα, όπου ένα μέρος της κατέληξε δια φυσικής ροής εντός της θάλασσας.

Μέλη πληρώματος εν λόγω κρουαζιερόπλοιου και οδηγοί βυτιοφόρων, προέβησαν στη ρίψη απορροφητικών φραγμάτων και πετσετών για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 54 ετών, εκ του πληρώματος ανωτέρω κρουαζιερόπλοιου και ένας 56χρονος ημεδαπός οδηγός βυτιοφόρου οχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων.

Ειδήσεις σήμερα

«Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για κρουαζιέρες»

Κέρκυρα: Κατασβήστηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο

Κέρκυρα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:20