search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:30
MENU CLOSE

Φωτογραφίσεις σε Ακρόπολη, Ηρώδειο και Σούνιο θα κάνει ο Dior – Θετική εισήγηση του ΚΑΣ (Photos)

26.05.2021 09:53
acropolis new

Σκηνικό φωτογράφισης μόδας και με τη βούλα του κράτους θα γίνουν διάσημοι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας. Η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο Ναός του Διός στη Νεμέα θα γεμίσουν φωτογραφικά συνεργεία, μηχανές, αναλόγια, προβολείς κλπ.

Το πράσινο φως για να πραγματοποιηθούν φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από τον  γαλλικό οίκο μόδας Dior, έδωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Τα μέλη του συμβουλίου εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν.

Οι μοναδικοί «αστερίσκοι» – πάλι καλά – που μπήκαν αφορούσαν στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πλην της πύλης Μπελέ και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ωστόσο θα επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών και αεροφωτογραφιών οι οποίες, σύμφωνα με την άποψη των μελών του ΚΑΣ, «θα λειτουργήσουν ως διαφήμιση της χώρα μας στο εξωτερικό».

Αναμένεται πλέον η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την φιλοξενία του ντεφιλέ του διάσημου γαλλικού οίκου και της νέας συλλογής του «Cruise 2022» η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα

Παγώνη: «Γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες» – Τι είπε για τον «εμβολιασμένο θαυμαστή» της

Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – Αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης (Video)

Ποια διπλωματική κίνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη φέρνει η κυβέρνηση στο προσκήνιο;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:29