search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:23
MENU CLOSE

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο «πυροβολεί» την ελευθερία του Τύπου

27.05.2021 18:36
lucasenko

Μεγάλο πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου αποτελούν οι κινήσεις του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μετά τον σάλο για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς μέσω «κρατικής αεροπειρατείας», τώρα ο Λουκασένκο επανέρχεται απαγορεύοντας τη δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων στη χώρα της Λευκορωσίας.

«Η απευθείας κάλυψη μαζικών εκδηλώσεων που παραβιάζουν τη δημόσια τάξη, ιδίως με σκοπό να κάνουν προπαγάνδα, θα απαγορευτεί», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Belta, τονίζοντας ότι το μέτρο αφορά κυρίως τους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο, ο Λουκασένκο υπέγραψε έναν ακόμη νόμο, ο οποίος απαγορεύει στους ειδησεογραφικούς ιστότοπους να αναρτούν στο διαδίκτυο «υπερσυνδέσμους» προς «απαγορευμένο» περιεχόμενο.

Τριάντα δημοσιογράφοι κρατούνται στις φυλακές

Η Γενική Εισαγγελία και οι τοπικοί εισαγγελείς θα έχουν τη δύναμη να αποφασίζουν μόνοι τους αν θα περιορίσουν την πρόσβαση σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που κρίνουν ότι κάνουν «προπαγάνδα» ή προωθούν τον «εξτρεμισμό».

«Οι νέοι νόμοι οδηγούν στην εξάλειψη των εναπομεινάντων μέσων στον ανεξάρτητο Τύπο. Αυτοί οι περιορισμοί εφαρμόζονταν ήδη στην πράξη αλλά τώρα νομοθετούνται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης δημοσιογράφων της Λευκορωσίας Μπόρις Γκορέτσκιστο μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ένωση, περίπου 30 δημοσιογράφοι κρατούνται σε φυλακές στη Λευκορωσία.

Τη διενέργεια έρευνας για την τιμωρία των υπευθύνων της σύλληψης και κράτησης του Ρομάν Προτάσεβιτς (Roman Protasevich) και των άλλων 28 δημοσιογράφων ζητά η ΕΣΗΕΑ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Ειδήσεις σήμερα

MasterChef – Αλέξανδρος: «Βγαίνοντας είδα μια άλλη Μαρίνα» – Η άγνωστη φιλία με τον James από το Survivor (video)

Τηλεόραση: Ο ΑΝΤ1 απέκτησε ξανά τα δικαιώματα του «Ninja Warrior»! (Video)

Κλείνει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Θέμα 104,6»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:22