search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 17:14
MENU CLOSE

Τόσα Καλοκαίρια

28.05.2021 11:40
honda-new

Κατηφορίζοντας σε ένα από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων, για το οικογενειακό παγωτό, στου Χάλαρη, ήρθε μπροστά μου αυτή η εικόνα.

Για δες αυτό το μηχανοκίνητο της Honda, το λεγόμενο παπί και αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό μου οι γοργόνες και μάγκες. Ο οδηγός με τα στενά 80’s άσπρα ή τζην σόρτς, τα αμάνικα φανελάκια και την σαγιονάρα.

Ο,τι να ‘ναι να οδηγεί την όμορφη ξανθιά με φόρεμα μοντέρνο, τσόκαρα κόκκινα και φουλάρι τύπου Νεολαία Ελλάδος. Το συγκεκριμένο, παρατηρώντας, είναι άκρως μεταχειρισμένο από τα Coppertone για μαύρισμα και το θαλασσινό αλάτι αφού κατευθείαν μετά το μπάνιο, με το φούξια μαγιώ και τις πετσέτες μπάνιου από το σπίτι την πήγαινε στην μάνα του για γεμιστά ή για απογευματικό φραπέ στο χέρι από την καφετέρια.

Τότε οι παραλίες δεν είχαν ξαπλώστρες και καντίνες για να μείνεις ως αργά, παρά μόνο άμμο και φύκια . Αντε και λίγο πίσσα άμα δεν ήξερες καλά το νησί.

Αν, μάλιστα, ήταν και αλάνι, όπως ταίριαζε τότε στο προφίλ της μηχανής, άφηνε τη μικρή στην γιαγιά της και με σούζα διαρκείας πήγαινε για την επόμενη “ψαριά”, μπορεί και για την ξαδέλφη της από την Αθήνα που μόλις έφτασε για διακοπές.

Η τσιπούρα ήταν εύκολη λεία, με τέτοιο εργαλείο, η αστακομακαρονάδα όμως τότε ήταν σπάνιο είδος. Αν πάλι είχε καλό σκοπό, σπίτι, ντουζάκι, ζελέ, τόσκα και κατευθείαν στην πλατεία περιμένωντας το κορίτσι του, αφού ενδιάμεσα χάζευε καμιά εξάτμιση από το διπλανό παπί.

Σε λίγο έφτανε και η ντάμα με το τζήν μπουφάν στο χέρι και τα κόκκινα τσόκαρα που δεν αποχωριζόταν όλο το καλοκαίρι, ήταν μάλιστα ο λόγος σκέφτηκα που έσπασαν και οι δύο μασπιέδες

Αλλες φορές με τον δικό της και με ένα Bacardi στο χέρι καθόταν στην σέλα όλο το βράδυ, κάπου έξω από το μπαρ, πιο πολύ για την φιγούρα. Αυτός το προτιμούσε αλλά συνήθως η μικρή τον παρότρυνε να πάνε στην ντισκοτέκ του νησιού.

Μια τελευταία ματιά στα καθρεφτάκια της μηχανής αφού το μαλλί από τον αέρα “πετούσε” και το κραγιόν κρέμαγε και δώστου χορό ως το πρωί.

Σε μία τελευταία υπόθεση που έκανα στην επιστροφή μου από τον ίδιο δρόμο, μετά το παγωτό, κατέληξα ότι οι καθρέφτες δεν άντεξαν άλλο τα κραγιον και τις τσατσάρες και αποφάσιναν να “κλεφτούν” με άλλον μηχανάκια, τον μπαγάσα τον υδραυλικό που τους έβαψε και άλλο χρώμα για ξεκάρφωμα.

Είχε και αυτός το προηγούμενο μοντέλο με τις τρεις ταχύτητες αλλά από τα πολλά, τα καζανάκια του έσπασαν.
Μετά πάλι σκέφτηκα πως τολμώ να κάνω τέτοιες σκέψεις και υποθέσεις για αυτό το δόλιο το παπί αφού έχει ζήσει και μεγαλουργήσει τόσα χρόνια.

Αν μάλιστα τυχαία συναντήσω και τον ιδιοκτήτη μπορεί να τον ρωτήσω με ντροπή και σεβασμό αν την δανείζει για άλλα τόσα καλοκαίρια.

Ειδήσεις σήμερα

Λάρισα: Ισχυρή έκρηξη σε αποστακτήριο – Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Σήμερα η παρουσίασή του – Για πόσο καιρό θα ισχύει

Κορωνοϊός-τουρισμός: Η Ολλανδία «έβαψε πορτοκαλί» τα ελληνικά νησιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 17:10