search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Στην «πρίζα» το πρότζεκτ Αστυπάλαια 4.0 – Αύριο η παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό

01.06.2021 16:57
Ηλεκτροκίνηση για όλους ή μόνο για αυτούς που... μπορούν; - Media

Αύριο πρόκειται να παρουσιαστούν με κάθε επισημότητα στην Αστυπάλαια τα πρώτα αποτελέσματα του έργου Astypalea Smart & Sustainable Island, η εκκίνηση του έργου για το πρώτο αυτόνομο και πράσινο ελληνικό νησί και να αναγγελθεί η έναρξη του διαγωνισμού για την κατασκευή υβριδικού συστήματος ΑΠΕ.

Με αφορμή την παράδοση από τη Volkswagen των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων για τον δήμο, το νησί θα επισκεφθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αλλά και οι Α. Σκέρτσος, Γ. Κεφαλογιάννης, Γ. Γεραπετρίτης, Στ. Πέτσας και Κ. Φραγκογιάννης.

Μαζί τους θα βρεθεί στην Αστυπάλαια και ο CEO της VW Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος συνεργάζεται ήδη με τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα παραδοθεί το περιπολικό VW ID.4 της ΕΛ.ΑΣ. και δύο ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα της VW θα παραδοθούν στο Λιμενικό Σώμα και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ επίσης ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοντέλο της VW θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι ήδη δέκα συνολικά φορτιστές έχουν εγκατασταθεί στο νησί.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, όμως, θα έχει διπλό σκοπό. Από τη μια το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να στείλει μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι άνοιξε η τουριστική περίοδος και από την άλλη θα εξάρει την «πράσινη» επένδυση που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στο νησί αναπτύσσοντας την ηλεκτροκίνηση.

Ειδήσεις σήμερα

Τουρισμός: 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν, έως 420 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση

Εξωδικαστικός: Άνοιξε η πλατφόρμα ρύθμισης χρεών – Πότε οι 240 δόσεις γίνονται 420

Μειωμένα ενοίκια: Τι θα ισχύσει για Ιούνιο και Ιούλιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:23