Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα υπέροχο επιδόρπιο ψυγείου με λεμονένια κρέμα και μπισκότα τύπου πτι – μπερ.
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, νόστιμη και ελαφριά και μοιάζει να είναι ιδανική για το καλοκαίρι.
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
175 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι – μπερ θρυμματισμένα με το χέρι
1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με το σύρμα τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βράστε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Ανακατέψτε το μισό μείγμα με τα θρυμματισμένα μπισκότα πτι – μπερ.
Σε μια μακρόστενη φόρμα ρίξτε το άλλο μισό μίγμα σκέτης λεμονόκρεμας.
Προσθέστε από πάνω το μίγμα της κρέμας με τα μπισκότα, ισιώστε την επιφάνεια και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν είναι έτοιμο, καλύψτε την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεκολλήστε με ένα μαχαιράκι την κρέμα από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε μια πιατέλα και διακοσμήστε με την καρύδα και τα φιστίκια.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.