search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:51
MENU CLOSE

Εύκολο μωσαϊκό λεμόνι με μπισκότα

06.06.2021 07:00
limonlu-kolay-pasta

Ένα υπέροχο επιδόρπιο ψυγείου με λεμονένια κρέμα και μπισκότα τύπου πτι – μπερ.

Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, νόστιμη και ελαφριά και μοιάζει να είναι ιδανική για το καλοκαίρι.

Υλικά

2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
175 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι – μπερ θρυμματισμένα με το χέρι

Για τη διακόσμηση

1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε με το σύρμα τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βράστε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Ανακατέψτε το μισό μείγμα με τα θρυμματισμένα μπισκότα πτι – μπερ.

Σε μια μακρόστενη φόρμα ρίξτε το άλλο μισό μίγμα σκέτης λεμονόκρεμας.

Προσθέστε από πάνω το μίγμα της κρέμας με τα μπισκότα, ισιώστε την επιφάνεια και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν είναι έτοιμο, καλύψτε την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Ξεκολλήστε με ένα μαχαιράκι την κρέμα από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε μια πιατέλα και διακοσμήστε με την καρύδα και τα φιστίκια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:51