search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07
MENU CLOSE

Εργασιακό νομοσχέδιο – ΝΔ κατά ΕΣΗΕΑ: Λέει ψέματα – Παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας

09.06.2021 17:38
nea_dimokratia_new

Παραβίαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας καταλογίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για την ανακοίνωση της δεύτερης για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ μαζί με άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν κηρύξει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 24ωρη απεργία. Οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται σφοδρά για τις αλλαγές που φέρνει στο εργασιακό καθεστώς το νέο νομοσχέδιο.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ότι στο Νομοσχέδιο “επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό”. Αποτελεί καταφανές ψεύδος. Πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο».

«Θα περίμενε κάποιος από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τον κώδικα δεοντολογίας, ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τον τηρούν. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν» προσθέτει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την ΕΣΗΕΑ:

«Είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε φορέα, όπως και του κάθε πολίτη, να έχει την άποψή του για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο “Νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας”. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η διαστρέβλωση όσων προβλέπει. Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν η διαστρέβλωση αυτή γίνεται από εκείνους που έχουν ταχθεί να ενημερώνουν τους πολίτες. Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ότι στο Νομοσχέδιο “επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό”. Αποτελεί καταφανές ψεύδος. Πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Μια απλή ανάγνωση αρκεί. Όσοι εργάζονται υπερωριακά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αμειφθούν με τον τρόπο που αμείβονταν μέχρι τώρα. Θα περίμενε κάποιος από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τον κώδικα δεοντολογίας, ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τον τηρούν. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν».

Δείτε τον Σωτήρη Κοντιζά όταν υπηρετούσε τη θητεία του ως Εύζωνας – Η αντίδραση των τουριστών (Photos)

Φάρμα: Σήμερα ο ημιτελικός – Νεύρα, απογοήτευση και συμμαχίες μετά τα πρώτα αγωνίσματα (Video)

Άγριες Μέλισσες: «Διχασμένη» η Ελένη στον Γ’ Κύκλο – Τίνος είναι το παιδί που κυοφορεί;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07