search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:16
MENU CLOSE

Οι εμβολιασμοί ως πρόσχημα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2181
10-6-2021
12.06.2021 07:00
maska_plithos-new

Σύμφωνα με όσα έχουν πει οι ειδικοί για την εξασφάλιση της ανοσίας της αγέλης απαιτείται ο εμβολιασμός του 75% ενός πληθυσμού. Σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό σημαίνει τον εμβολιασμό του 75% των περίπου 8 δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη.

Κοιτώντας την εξέλιξη των εμβολιαστικών προγραμμάτων εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η εξασφάλιση της ανοσίας της αγέλης παγκοσμίως είναι ανέφικτη καθότι, πέρα από τους πληθυσμούς του «Πρώτου Κόσμου», η πρόσβαση της πλειοψηφίας του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μηδαμινή ή ελάχιστη πρόσβαση σε εμβόλια.


Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι (εφόσον παραδεχτούμε πως οι εμβολιασμοί δημιουργούν τείχος ανοσίας) τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες μάλιστα έχουν την τάση να μετακινούνται θα συντηρούν και θα μεταφέρουν τον SARS-CoV-2. Επιπρόσθετα η επιδημία αναμένεται να επιμείνει για χρόνια σε κάποιες περιοχές του πλανήτη τη στιγμή που ο «Πρώτος Κόσμος» θα έχει πετύχει τον έλεγχο των ανθρώπων και μέσω αυτού του ελέγχου τον έλεγχο του ιού.


Με αυτόν τον τρόπο συντηρείται και διευρύνεται το χάσμα μεταξύ πλούτου και φτώχειας σε ατομικό και «συλλογικό» επίπεδο. Οι φτωχές περιοχές της Γης θα γίνουν φτωχότερες και ακόμη περισσότερο εξαρτημένες από την ελεημοσύνη του «Πρώτου Κόσμου».


Υπ’ αυτήν την έννοια η πανδημία αντιμετωπίζεται ήδη ως ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο όχι μόνο των «φτωχών», που η πρόσβασή τους σε εμβόλια είναι περιορισμένη, αλλά και των ευημερούντων πληθυσμών του «Πρώτου Κόσμου».
Ήδη η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει ανοίξει, καθώς στην πληθυσμιακή δεξαμενή του «Πρώτου Κόσμου» οι πρόθυμοι να εμβολιαστούν έχουν εμβολιαστεί χωρίς ο αριθμός τους να καλύπτει το απαιτούμενο για τη συλλογική ανοσία ποσοστό του 75%.


Έτσι, λοιπόν, μαζί με τη «συνήθεια» να δίνουμε αναφορά με sms για κάθε μας κίνηση, θα προσδιοριστεί ως κανονικότητα και η παραβίαση στοιχειωδών ατομικών ελευθεριών όπως οι επικείμενες έμμεσες αλλά βαριές ποινές (απολύσεις, ευκαιρίες για εργασία, πρόσβαση σε δημόσιους χώρους κ.λπ.) σε όσους δεν έχουν πειστεί πως πρέπει να εμβολιαστούν.


Κοιτώντας λίγο πιο μακριά στο μέλλον εύκολα μπορεί να δει κάποιος τον ατσάλινο μηχανισμό ελέγχου και ομογενοποίησης του πληθυσμού, ο οποίος ήδη έχει στηθεί αξιοποιώντας την «ευκαιρία» της πανδημίας.

Επανεκκίνηση μουσικής, διεύρυνση ωραρίου – Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου

Ποια νομικά «παραθυράκια» θα κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό

Αλλαγές στα σχολεία: Αλλάζει το ωράριο στα Δημοτικά – Μπαίνουν τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:16