Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το Welsh rarebit είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Ουαλίας, που αποτελείται από καυτή σάλτσα τυριού με μπύρα που σερβίρεται πάνω σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού. Το αρχικό όνομα του πιάτου το 18ο αιώνα ήταν Ουαλικό κουνέλι (rabbit),το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε rarebit, καθώς το πιάτο δεν περιέχει κουνέλι.
350 γραμμάρια ώριμο τσένταρ, τριμμένο
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας μπύρα ή γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού αγγλική μουστάρδα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
12 χοντρέ φέτες λευκού ψωμιού (ιδανικά με προζύμι)
Κρατήστε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας από το τριμμένο τυρί και βάλτε το υπόλοιπο σε ένα μπολ. Προσθέστε το αυγό, τη μπύρα ή το γάλα, τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα και το καγιέν και ανακατέψτε. Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου και ψήστε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Αλείψτε τις φέτες με το μίγμα προσέχοντας να καλύψετε και τις άκρες για να μην καούν. Πασπαλίστε με το τυρί που έχετε κρατήσει στην άκρη και ξαναψήστε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί, να ροδίσει και να αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες. Μόλις είναι έτοιμο σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.