Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τα Κροατικά κεκάκια Čupavci, είναι η Ευρωπαϊκή εκδοχή των Αυστραλιανών Lamingtones. Το αφράτο παντεσπάνι κόβεται σε κύβους, βυθίζεται σε σάλτσα σοκολάτας και καλύπτεται με ινδοκάρυδο.
Υλικά
3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
100 ml γάλα πλήρες
130 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια του γλυκού)
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
250 γραμμάρια σοκολάτα
250 γραμμάρια βούτυρο
200 ml γάλα πλήρες
Για το πασπάλισμα
300 γραμμάρια ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπήστε τα πρώτα με ένα μίξερ μέχρι που να αποκτήσουν αέρινη μορφή. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τους κρόκους , το λάδι, τη ζάχαρη και προσεκτικά προσθέστε εναλλάξ τα στέρεα (αλεύρι με μπέικιν) με το γάλα. Συμπληρώστε στο μίγμα μια πρέζα αλάτι και διπλώστε με μια σπάτουλα το μίγμα με τα ασπράδια των αυγών. Ρίξτε τη ζύμη σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει για μισή ώρα περίπου και κόψτε σε κύβους ή παραλληλόγραμμα ίδιου μεγέθους. Προετοιμάστε τη σάλτσα σοκολάτας, λιώνοντας όλα τα υλικά, χωρίς να βράσουν, απλά ζεστάνετε τα μέχρι να επιτύχετε μια ρευστή σάλτσα. Βουτήξτε, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, όλους τους κύβους στη σάλτσα και αμέσως ρολάρετέ τους στην τριμμένη καρύδα. Μπορείτε αν θέλετε να τα απολαύσετε αμέσως ή να τα παγώσετε στο ψυγείο σε σκεπασμένο τάπερ.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.