search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Όνειδος για την UEFA: Απαγόρευσε το φωτισμό της Allianz Arena με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ σημαίας

22.06.2021 17:34
allianz_arena_new

Φαίνεται ότι οι εξαγγελίες της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ευρώπης για ισότητα και για συμπερίληψη είναι μόνο στα λόγια.

Η UEFA απαγόρευσε στην να υλοποιηθεί η πρόταση του δημάρχου του Μονάχου να φωτιστεί το γήπεδο Allianz Arena με τα χρώματα της σημαίας του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, εν όψει του αγώνα της Γερμανίας με την Ουγγαρία για το Euro 2021.

Στο τελευταίο ματς του 6ου ομίλου ο δήμος του Μονάχου θέλησε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας και του σεξισμού. Παράλληλα, θέλησε να «απαντήσει» σ’ έναν νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία, ο οποίος αφορά την περιορισμένη ενημέρωση των νεαρών ατόμων στα σχολεία της χώρας, περί της ομοφυλοφιλίας και αλλαγής φύλου.

«Πολιτικό περιεχόμενο»

«Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί σε απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης, άρα αυτομάτως έχει πολιτικό περιεχόμενο», αποτέλεσε η αιτιολόγηση από πλευράς UEFA, σχετικά με την άρνηση να επιτραπεί ο φωτισμός του γηπέδου με τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου, η οποία, φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την καμπάνια της ομοσπονδίας για ισότητα και υπέρ της διαφορετικότητας με το σύνθημα «Sign in for an equal game».

Απαντώντας στην εξωφρενική απόφαση της UEFA, οι ομάδες της Bundesliga σε Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Κολωνία, Βόλφσμπουργκ, Άουγκσμπουργκ ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους, ότι την Τετάρτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανία – Ουγγαρία, τα χρώματα των γηπέδων τους θα είναι προσαρμοσμένα σε αυτά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Δήμητρα της Λέσβου: Βρέθηκε ο οδηγός που την εγκατέλειψε (Video)

Μάθημα ανθρωπιάς: Δάσκαλοι φόρεσαν φούστες για να στηρίξουν μαθητή που υπέστη ομοφοβικό bullying (Photos)

Euro 2020: Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης της Σκωτίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:14