search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:04
MENU CLOSE

Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης;

22.06.2021 08:46
xardouvelis_new

Το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα για τη θέση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» στη στήλη «Θεωρείο», υπάρχει και άλλο σενάριο: «Η έλευση εντός του Ιουλίου των πρώτων χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 4,7 δισ. ευρώ, επιβάλλει την ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που κατά πληροφορίες έχει ζητήσει και ο ίδιος ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του Ταμείου. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα αλλάξει και τη δομή του υπουργείου Οικονομικών, και σε αυτό το νέο σχήμα ένας άνθρωπος με την εμπειρία του Χαρδούβελη θα είναι σαφώς κάτι παραπάνω από χρήσιμος.

Νέα γραμματεία

Το έτερο σενάριο λέει πως η νέα δομή θα περιλαμβάνει μια νέα γενική γραμματεία –σήμερα υπάρχει μόνο μία, υπό τον Ν. Μαντζούφα– που θα ασχολείται επίσης με το θέμα. Οι θιασώτες αυτής της άποψης λένε πως το Ταμείο Ανάκαμψης δεν χρειάζεται νέους υπουργούς ή υφυπουργούς, αλλά υποστήριξη σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας που θα υπάρχει. Για την ιστορία, κάτι ανάλογο κάνει στην Ιταλία και ο πολύπειρος Ντράγκι, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα σχήμα πλέον των 300 διοικητικών.»

Αντώνης Σαμαράς: Ποιον θεωρεί «ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μεταφέρθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου (Photo)

Ο μικρός ήρωας της Έλενας Ράπτη (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04