search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:43
MENU CLOSE

24 Ιουνίου 2010: Τότε που μία βόμβα «ακούμπησε» τον Χρυσοχοΐδη (Photos/Video)

24.06.2021 10:55
vomva

To 2010 υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν – πάλι (!) – ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Πρωθυπουργός ήταν εκείνη την εποχή ο Γιώργος Παπανδρέου και κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Στις 24 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς μία είδηση συνταράσσει το αστυνομικό δελτίο, όπως φαίνεται και απο τα πρωτοσέλιδα της εποχής.

Ένα πακέτο – με μηχανισμό βόμβας – φτάνει στο υπουργείο, στη λεωφόρο Κατεχάκη και σκοτώνει ακαριαία τον Υπασπιστή του υπουργού.

Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως θα υπήρχε νεκρός στην καρδιά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τρομοκρατική ενέργεια και μάλιστα, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να βρίσκεται στα 15 με 20 μέτρα!

Η δήλωση Χρυσοχοΐδη

«Κάποιοι άνανδροι δολοφόνησαν απόψε έναν ικανό κι έντιμο αξιωματικό. Έναν οικογενειάρχη πατέρα 2 παιδιών» ήταν τα λόγια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συνέχισε:

«Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες, τις γειτονιές και τις πόλεις μας ασφαλείς.

Οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να δικαστούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο φίλο και αγαπημένο μου συνεργάτη».

Δύο λεπτά πριν ήταν και συνεργάτες μαζί του

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππο Κουτσαύτη, η έκρηξη της βόμβας προήλθε κατά τη διάρκεια ανοίγματος του δέματος.

Έτσι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός και σύμφωνα με τα λεγόμενά του «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος προήλθε από έκρηξη σε απόσταση αναπνοής από το θύμα, του οποίου ο θάνατος υπήρξε ακαριαίος».

Όπως είχε επισημανθεί, ο άτυχος υπασπιστής ήταν ήταν μόνος του ωστόσο μόλις δύο λεπτά νωρίτερα υπήρχαν συνεργάτες του 52χρονου μέσα στο γραφείο του.

Τα ερωτήματα για την αστοχία

Τεράστια έκπληξη και πολλά ερωτηματικά είχε προκαλέσει βέβαια πως έφτασε ένα ασυνόδευτο δέμα μέσα στο Υπουργείο, τη στιγμή που μετά τις 15:00 το απόγευμα δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους χώρους του μεγάρου στην Κατεχάκη σε κανέναν άλλο, εκτός από διαπιστευμένα πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ήταν σαφέστατα μία τραγική αστοχία στο σύστημα ασφαλείας, ενώ από τον πρώτο έλεγχο δεν είχε διαπιστωθεί βλάβη, στις σύγχρονες τότε συσκευές ελέγχου εισερχομένων αντικειμένων, που είχαν εγκατασταθεί στην είσοδο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 2004.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βασιλάκης

Ο 52χρονος Γιώργος Βασιλάκης, ήταν ο Υπασπιστής του υπουργού και έφερε τον βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή.

Καταγόταν από τη Μεσαρά Ηρακλείου και ήταν παντρεμένος με δύο γιους φοιτητές.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική – Δείτε σε ποιες περιοχές

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει και στην Ελλάδα – Πολύ εύκολη η μετάδοσή της μεταξύ των ανεμβολίαστων

Μητροπολίτης Άρτης για την επίθεση με βιτριόλι: Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αγιασμός… (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50