search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:47
MENU CLOSE

Κλασικό Αυστριακό κέικ με βερίκοκα

24.06.2021 07:00
Omas-Marillenkuchen-mit-Joghurt

Το Αυστριακό κέικ βερίκοκου Marillenkuchen, είναι η καλύτερη επιλογή αν αναζητάτε ένα επιδόρπιο ελαφρύ αλλά πλούσιο σε γεύση. Είναι ένα κλασικό και παραδοσιακό γλύκισμα που πωλείται σε όλα τα αρτοποιεία της Αυστρίας και παρασκευάζεται ιδανικά αυτή την εποχή με τα νόστιμα βερίκοκα του καλοκαιριού.

Υλικά

180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

160 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή

4 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

225 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ

10 μικρά βερίκοκα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και αλευροβουτυρώστε ή στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 28 Χ 20 εκατοστών. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα προσέχοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξετε το επόμενο, ανακατεύοντας καλά. Βάλτε και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και διπλώστε τα απαλά στο μίγμα των αυγών με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ή με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα και στο μεταξύ καθαρίστε τα βερίκοκα, αφαιρέστε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση. Τοποθετήστε τα πάνω στο μίγμα με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και ψήστε το κέικ για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο της ζύμης. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά, πασπαλίστε το ελαφριά με αχνοζάχαρη, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:32