search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:45
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Ρεκόρ άδειων σπιτιών – Φτάνουν τα 8,5 εκατομμύρια

29.06.2021 12:19
japanese home

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ψάχνετε για σπίτι και να μην βρίσκετε. Σε μια – μακρινη σε μας χώρα – τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει.

Ο λόγος για την Ιαπωνία, η οποία έχει ένα τεράστιο απόθεμα κενών σπιτιών κυρίως στις αγροτικές – μη αστικές περιοχές. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής αρχής, τα οποία δείχνουν ότι σχεδόν 8,5 εκατομμύρια σπίτια είναι «akiya». Δηλαδή, άδεια.

Πρόκειται κυρίως, για εγκαταλελειμμένες κατοικίες, οι οποίες έχουν εκκενωθεί για διάφορους λόγους, Από τις φυσικές καταστροφές (τσουνάμι, σεισμοί) έως την αστικοποίηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την στιγμή, υπάρχουν ολόκληρα χωριά, τα οποία είναι στην κυριολεξία «φαντάσματα», με μηδέν κατοίκους, όπως αναφέρει το money review της Καθημερινής.

Υπάρχουν δε, περιοχές -όχι πολύ μακριά από τα αστικά κέντρα- όπου σχεδόν ένα στα πέντε σπίτια είναι παντελώς άδεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσφέρει ορισμένα ιδιαιτέρως ευνοϊκά προνόμια σε όσους επιθυμούν να μετακομίσουν στις ερημικές αγροτικές περιοχές.  Για παράδειγμα, παρέχονται σπίτια έναντι μόλις 500 δολαρίων εφάπαξ ή φορολογικές απαλλαγές.

Διαβάστε επισης

ΗΠΑ: Πάνω από τη Νότια Καρολίνα η τροπική καταιγίδα Ντάνι

Έρευνα: Η ανοσία από τα εμβόλια Pfizer και Moderna ίσως διαρκεί για χρόνια

Λονδίνο: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε κοντά σε σταθμό του Μετρό (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48