search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 09:15
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Θα επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

30.06.2021 17:21
pope_francis_new

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο ο Ποντίφικας, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ένα χρόνο πριν. Τότε, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την συνομιλία τους για την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, είχε καλέσει τον Ποντίφικα να επισκεφτεί τη χώρα μας το 2021, χρονιά εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί την Ελλάδα, ευελπιστώντας -όπως είχε τονίσει- ότι οι συνθήκες λόγω πανδημίας θα επιτρέψουν την υλοποίηση του ταξιδιού. Οι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι το ταξίδι είναι σχεδόν fait accompli και οργανώνεται και από τις δύο πλευρές με χρονικό ορίζοντα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σχετική ενημέρωση είχε σήμερα και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μετέφερε την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους την πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο για την επίσκεψη στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου: Οι ιερείς να κάνουν κήρυγμα υπέρ του εμβολιασμού

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Θα ανακηρυχθεί επίτιμη Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Στο κοινό «ανοίγει» το Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 09:03