search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:33
MENU CLOSE

Χρήστος Παππάς: Δεν είχε βγει εκτός Ελλάδας, ούτε εκτός Αθηνών, λέει ο δικηγόρος του (Video)

02.07.2021 09:18
xristos pappas

Tην απάντηση στην ερώτηση που βρισκόταν ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απαντήσει ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης.

 Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν βγήκε εκτός Ελλάδας και μάλλον ούτε εκτός Αθηνών.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριάκης, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1 και είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον πελάτη του, αλλά δεν τον έχει συναντήσει ακόμη γιατί δεν χρειάστηκε να τον δει.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν όλο αυτό το διάστημα των περίπου εννιά μηνών που καταζητούνταν, ήταν στο σπίτι που συνελήφθη, είπε ότι αυτό δεν το γνωρίζει, καθώς από επιλογή του δεν ήθελε να γνωρίζει γιατί πίστευε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα της σύλληψης και δεν ήθελε στο μυαλό του πελάτη του να υπάρχει η σκέψη ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που γνώριζαν.

«Δεν ξέρω αν ήταν εκεί (σ.σ. στου Ζωγράφου). Αυτός λέει ότι ήταν περαστικός. Ακόμα κι αν έβγαινε εκτός σπιτιού, ποιος θα τον πρόσεχε; Ο κόσμος δεν παρακολουθούσε αν έβγαινε ή όχι στον δρόμο ο Παππάς. Με τις προφυλάξεις του μπορεί να μην γινόταν αντιληπτός», τόνισε στη συνέχεια κι απέδωσε τα εύσημα στην Αστυνομία, «που έκανε τη δουλειά της με πλήρη επαγγελματισμό και χωρίς σόου. Κι αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε».

Για το εν τέλος γνώριζε η Αστυνομία το κρησφύγετό του, είπε: «Όχι δεν γνώριζε. Ξέρω ότι προσπαθούσε, γιατί γνωρίζω τις κινήσεις που έκανε. Οι κινήσεις που έκανε μου έδειχναν ότι γρήγορα θα φτάσει στα ίχνη του».

«Δεν βγήκε εκτός χώρας»

Ο Περικλής Σταυριανάκης λίγη ώρα αργότερα μίλησε και στην κάμερα του OPEN, αποκαλύπτοντας πως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν βγήκε εκτός χώρας και πιθανότατα ούτε καν εκτός Αθηνών.

«Στο εξωτερικό δεν μπορούσε να πάει. Πρέπει να έχεις άνθρωπο όπου θες να πας. Δεν βγήκε εκτός χώρας. Αυτό το λέω κατηγορηματικά. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά δεν μπορούσε να πάει γιατί εκεί τον ξέρουν και οι πέτρες. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν βγήκε ούτε εκτός Αθηνών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Ουκρανή που φέρεται να τον φιλοξενούσε, τόνισε πως εξ όσων γνωρίζει δεν συνδέονται μα μακρόχρονη φιλία. «Δεν είναι μια μακρινή φιλία. Την ξέρει κανά χρόνο περίπου. Δεν μπορεί να είναι παραπάνω».

Τέλος για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, τόνισε: «Αν τον είχε δώσει κάποιος η αστυνομία δεν θα έκανε κινήσεις εγκλωβισμού. Είχε στενέψει ο κλοιός»

Διαβαστε επίσης

Βατόπουλος: Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο παθογόνες

Καιρός σήμερα: Επιμένει ο καύσωνας με 40άρια (Video)

Στον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς – Τι είπε στους αστυνομικούς την ώρα της σύλληψης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:27