search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:56
MENU CLOSE

Καρπουζογρανίτα, ιδανική για το καλοκαίρι

02.07.2021 07:00
karpouzogranita_new

Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να προετοιμάσετε στο σπίτι σας σε λίγα βήματα και σε λίγα μόνο λεπτά, για πεντανόστιμη γρανίτα καρπούζι όπως η αγοραστή.

Έχει την έντονη γεύση του ζουμερού αυτού καλοκαιρινού φρούτου και την παγωμένη αίσθηση που ξεδιψάει.

Υλικά για τη συνταγή

Για 4 ποτήρια
400 γραμμάρια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
100 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Αφού έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια από το καρπούζι, κόψτε το σε κομμάτια και πολτοποιήστε το σε ένα μπλέντερ.

Αν θέλετε μπορείτε να φιλτράρετε το μίγμα ελαφρά για τυχόν υπολείμματα σπόρων και ίνες αλλά θα πρέπει να προσέξετε και να το στραγγίσετε καλά, πιέζοντας με το κουτάλι, έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε μέρος από το φρούτο.

Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά τον πολτό με το σιρόπι στο μπλέντερ και τοποθετήστε σε αεροστεγές τάπερ για 1 ώρα στην κατάψυξη.

“Ξύστε” κατά διαστήματα τη γρανίτα με ένα πιρούνι για να δημιουργηθούν κρύσταλλοι και να μην πετρώσει.

Θα είναι έτοιμο σε περίπου 4 ώρες ή όταν θα έχει αυτή την συνοχή κρυστάλλων σαν κόκκους ρυζιού.

Σερβίρετε σε μπολ με κομμάτια καρπούζι ή σε ποτήρια με καλαμάκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:56