Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να προετοιμάσετε στο σπίτι σας σε λίγα βήματα και σε λίγα μόνο λεπτά, για πεντανόστιμη γρανίτα καρπούζι όπως η αγοραστή.
Έχει την έντονη γεύση του ζουμερού αυτού καλοκαιρινού φρούτου και την παγωμένη αίσθηση που ξεδιψάει.
Για 4 ποτήρια
400 γραμμάρια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
100 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη
Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Αφού έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια από το καρπούζι, κόψτε το σε κομμάτια και πολτοποιήστε το σε ένα μπλέντερ.
Αν θέλετε μπορείτε να φιλτράρετε το μίγμα ελαφρά για τυχόν υπολείμματα σπόρων και ίνες αλλά θα πρέπει να προσέξετε και να το στραγγίσετε καλά, πιέζοντας με το κουτάλι, έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε μέρος από το φρούτο.
Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά τον πολτό με το σιρόπι στο μπλέντερ και τοποθετήστε σε αεροστεγές τάπερ για 1 ώρα στην κατάψυξη.
“Ξύστε” κατά διαστήματα τη γρανίτα με ένα πιρούνι για να δημιουργηθούν κρύσταλλοι και να μην πετρώσει.
Θα είναι έτοιμο σε περίπου 4 ώρες ή όταν θα έχει αυτή την συνοχή κρυστάλλων σαν κόκκους ρυζιού.
Σερβίρετε σε μπολ με κομμάτια καρπούζι ή σε ποτήρια με καλαμάκι.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.