search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:07
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Δεν τίθεται θέμα νέου γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο (Video)

07.07.2021 10:50
lockdown_new

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί ήδη μεγάλη ζημιά εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατί βλάπτει την οικονομία μας», είπε ο Α. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα, ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό.

«Είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Κανένας μας δεν επέλεξε να συμβεί αυτό με την πανδημία», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου, σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης.

Σημείωσε παράλληλα ότι όταν «έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Γι’ αυτό, όπως είπε ο Α. Γεωργιάδης, δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες από την ερχόμενη εβδομάδα να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως όσοι θα έχουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, τότε θα κλείνει η επιχείρηση. Επίσης όσοι θα δηλώσουν αμιγής την επιχείρησή τους (covid free δηλ.) τότε θα πρέπει να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τέλος, αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο Α. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες, και για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.

Διαβάστε επίσης:

Ζωγράφου: Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς

Τζανάκης: Θα φτάσουμε και πάλι τα 3.000 κρούσματα

Καιρός σήμερα: Επιμένουν τα 38άρια – Πού θα φθάσει ο υδράργυρος (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:07