search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:06
MENU CLOSE

«Καμπάνια» Τσίπρα υπέρ του εμβολιασμού, με φόντο «Δέλτα», Μητσοτάκη και Πολάκη

09.07.2021 11:22
tsipras_new

Έκκληση στους πολίτες «να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες» απεύθυνε χθες με δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παράλληλα επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας συνολικά αλλά και ως προς την τρέχουσα φάση.

Ενδεικτικά σημείωσε πως «αντί να πάρουν μέτρα για τη νέα μετάλλαξη ‘’Δέλτα’’ που χτυπά και τη χώρα μας, καλούσαν τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες. Και τώρα λένε πως πρόκειται για ‘’παρεξήγηση’’ και τις επαναφέρουν, αφού όμως έχει γίνει η ζημιά».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως «αντί να ενώσουν την κοινωνία απέναντι στον κοινό εχθρό, επενδύουν στον διχασμό και χωρίζουν τους πολίτες ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Η δήλωση αυτή έρχεται:

·        Δύο εικοσιτετράωρα περίπου μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και εν μέσω της ανησυχίας για την διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα στην χώρα μας.

·        στον απόηχο της κυριακάτικης συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή, όπου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υγειονομικό σαμποτάζ», εξοργίζοντας ηγεσία και στελέχη. Σχετικώς αναφέρθηκε και στην χθεσινή δήλωσή του ο Τσίπρας: «Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας κατηγορεί για υγειονομικό σαμποτάζ, προκειμένου να κρύψει τη δική του ανεπάρκεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε με τη δήλωσή του να εντείνει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ του εμβολιασμού, προτρέποντας ανοιχτά τους πολίτες να εμβολιαστούν κι έτσι να καταδείξει ότι αυτή είναι η καθαρή κεντρική κι επίσημη θέση του κόμματος κι επομένως δεν μπορεί να κατηγορείται ότι «χαϊδεύει» τ’ αυτιά των πάσης φύσεως θιασωτών ανορθολογικών απόψεων.

Κοινώς ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καταδείξει ότι δεν χωρούν αμφιβολίες για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του εμβολιασμού και πως η κεντρική γραμμή δεν επηρεάζεται από προσωπικές απόψεις στελεχών στην αντίθετη κατεύθυνση- ο λόγος για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δίνει λαβές στην κυβέρνηση να κατηγορεί όλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την «άμυνα» όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχείρησε να βγει μπροστά ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, αναβαθμίζοντας τον υγειονομικό συναγερμό την ώρα που η κυβέρνηση σημείωσε άλλη μία παλινωδία, επαναφέροντας τις μάσκες λίγες μέρες αφότου έδωσε σήμα ότι δεν χρειάζονται πια στους εμβολιασμένους.

Έτσι, αφού ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση διχασμό, ανεπάρκεια, αναξιοπιστία και έλλειψη σχεδίου και σοβαρότητας, έκανε έκκληση στους πολίτες «να απορρίψουν τον διχασμό» και «να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες». «Γνωρίζω» σημείωσε, «ότι πολλοί διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις για τα εμβόλια. Αλλά η απειλή της πανδημίας χτυπά και πάλι την πόρτα μας, την πόρτα των γονιών και των παιδιών μας. Και πρέπει όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντί της. (…) Για να πάρουμε όλοι μαζί πίσω τις ζωές μας και να βάλουμε φρένο στην αγωνία της επιβίωσης».

Στη δήλωση αυτή η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη απάντησε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε την όψιμη προτροπή του στους πολίτες να εμβολιαστούν, παρότι την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη του κόμματός του ρίχνουν νερό στο μύλο του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Το προ ημερών άδειασμα σε Πολάκη

Με την αναφορά σε ηγετικά στελέχη του κόμματος η κυβερνητική εκπρόσωπος προφανώς φωτογραφίζει τον Παύλο Πολάκη– ο οποίος παρεμπιπτόντως τις τελευταίες μέρες, δείχνει εγκράτεια, αποφεύγοντας τα μηνύματα σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Είχε προηγηθεί το «άδειασμα» από τον Τσίπρα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε στην εισήγησή του πως:

«Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

Δυο μέρες μετά απαντώντας στον Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάριζε με ακόμη πιο ηχηρό τρόπο τι είναι αλλά και τι ΔΕΝ είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού» είπε, και πρόσθεσε με νόημα πως «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα φάρμακο τον εμβολιασμό» (φωτογραφίζοντας εμφανώς τον Παύλο Πολάκη, κι εγκάλεσε τη ΝΔ για σπέκουλα διότι επιμένει να αποδίδει θεσμικά στο κόμμα απόψεις βουλευτών του.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν από τους πολιτικούς αρχηγούς που «εγκαινίασαν» το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τέλη Δεκέμβρη αρχές Γενάρη, ενώ μια σειρά κορυφαία στελέχη όπως οι Τσακαλώτος, Φίλης, Ξανθός, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος κ.ά. πραγματοποίησαν τον εμβολιασμό τους όταν ήρθε η σειρά τους και τον δημοσιοποίησαν προς παρότρυνση του κοινού.

Το θέμα είναι ότι η παρουσία Πολάκη διατηρεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένα υπολογίσιμο αριθμητικά κοινό με απόψεις που κινούνται στον αντίποδα της κεντρικής γραμμής και στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του βουλευτή Χανίων, το οποίο δεν παύει να ασκεί πολιτική πίεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, ανανεώνει το κεντρικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίζει τη στάση του κόμματος ενώπιον και αυτού του κοινού.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι δέκα βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί (Video)

Μητσοτάκης στο Συνέδριο του Economist: Τέσσερις λόγοι για τους οποίους είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας (Video)

Εμβόλιο Pfizer: Τρίτη δόση λόγω μετάλλαξης Δέλτα ετοιμάζει η εταιρεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:02