search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:31
MENU CLOSE

Σκιαδάκι: Ένα από τα πιο όμορφα μυστικά της Κρήτης (Photos)

12.07.2021 14:05
paralia

H Kρήτη είναι τόσο μεγάλο νησί που τα μυστικά της δεν εξαντλούνται. Μυστικές παραλίες, κρυφά μονοπάτια, κρυστάλλινα νερά είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορεί να ανακαλύψει κανείς.

Ένα από αυτά τα μυστικά βρίσκεται σε μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές του νησιού. Πρόκιεται  για μια πολύ μικρή παραλία, το Σκιαδάκι, η οποία σχηματίζεται στην έξοδο του άγριου φαραγγιού Κακοπερατού, που ξεκινάει 10 χλμ. νότια του χωριού Αχεντριάς, στην ανατολική μεριά των Αστερουσίων.

Συγκεκριμένα, το Σκιαδάκι, έχει πανέμορφο βοτσαλάκι και περιτριγυρίζεται από ψηλά βράχια ενώ μπορείτε να την επισκεφτείτε με σκάφος, αλλά και με δύσκολη πεζοπορία, μιας ώρας από τις παραλίες στο Καλάμι κοντά στον Άγιο Νικήτα, όπως διαβάζουμε στο site cretanbeaches.

Η τριγύρω περιοχή είναι ιδανική για ψάρεμα. Επίσης, αν έρθετε με βάρκα, μην ξεχάσετε να περπατήσετε μέσα στο φαράγγι και να θαυμάσετε το άγριο φυσικό τοπίο.

Το όνομα Σκιαδάκι η περιοχή το παίρνει από τη σκιά που προσφέρουν οι ψηλοί βράχοι του φαραγγιού. Πράγματι, αν έρθετε εδώ δεν θα χρειαστείτε ομπρέλα, καθώς θα βρείτε σκιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε σήμερα

«Bόμβα» του ΣτΕ για την εργασία σε υπολογιστή: Υποχρεωτικό διάλειμμα 15΄ κάθε 2 ώρες

Εστίαση: Πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους που θα πηγαίνουν σε χώρο εμβολιασμένων

Σοβαρό τροχαίο για τον Φάνη Χριστοδούλου – Θα μεταφερθεί με C-130 από την Πάρο στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:31