search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:51
MENU CLOSE

Εστίαση: Πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους που θα πηγαίνουν σε χώρο εμβολιασμένων

12.07.2021 13:04
kafe_new

Το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστούς χώρους στην εστίαση και στην διασκέδαση που είτε θα είναι μόνο για εμβολιασμένους, είτε μικτοί, προχωρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι που θέλει όλοι οι εσωτερικοί χώροι να αφορούν αποκλειστικά και μόνο όσους έχουν προστατευτεί από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, στο σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί θα υπάρχουν τσουχερά πρόστιμα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παρανομούν, αλλά και για τους ίδιους τους πελάτες.

Επιχειρήσεις

Για τα καταστήματα αυτά θα ξεκινούν από 3.000 ευρώ και θα φτάνουν έως και τις 10.000. Επίσης προβλέπεται αναστολή λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει λουκέτο με αφαίρεση αδείας της επιχείρησης.

Πελάτες

Όσον αφορά τους πελάτες τώρα, το πρόστιμο για την παρουσία ενός ανεμβολίαστου σε χώρο αποκλειστικά για εμβολιασμένους, θα είναι στα 300 ευρώ, ενώ αν έχει πλαστογραφήσει κάποιο έγγραφο για να μπει μέσα στο μαγαζί, τότε το ποσό είναι δεκαπλάσιο. Θα φτάνει δηλαδή τα 3.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου προανήγγειλε ο Μπακογιάννης (Video)

Ηλιούπολη: Το προφίλ του 39χρονου αστυνομικού που εξέδιδε την 19χρονη κοπέλα (Video)

Πάτρα: Στο νοσοκομείο 8χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ΙΧ – Άφαντος ο οδηγός (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:50