search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Παραλίες στην Αττική που θυμίζουν νησί (Photos/Video)

14.07.2021 19:33
Xamolia-paralia

Υπάρχουν παραλίες στην Αττική που σε κάνουν να νιώθεις σε νησί. Παραλίες λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα για ολιγόωρες ή και ολιγοήμερες αποδράσεις.

Η θερμοκρασία έχει ανέβει, μπορεί ακόμα να μην έχεις άδεια, αλλά μερικές απογευματινές ώρες για μπανάκι μπορείς να βρεις και να απολαύσεις καταγάλανα νερά με όχι την παρουσία πολύ κόσμου.

Μια βουτιά θα ανεβάσει τη διάθεσή σου, θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να νιώσεις πως το καλοκαίρι ξεκίνησε και επίσημα.

Η Μικρή Χαμολιά με τα τιρκουάζ νερά

παραλίες στην Αττική

Πώς θα φτάσεις: Θα κατευθυνθείς προς τον οικισμό Χαμολιά που βρίσκεται ανάμεσα στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη. Μόλις συναντήσεις την παραλία του οικισμού να στρίψεις δεξιά και μετά από περίπου 500 μέτρα θα δεις έναν χωματόδρομο που θα σε «οδηγήσει» στη Μικρή Χαμολιά. Προμηθεύσου φαγητό, νερό και ομπρέλα καθώς η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Ψάθα: Μία από τις πιο όμορφες και μεγάλες παραλίες στην Αττική

παραλίες στην Αττική

Μεταξύ Βιλίων και Αλεποχωρίου σε απόσταση 66 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται η παραλία «Ψάθα». Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες παραλίες στην Αττική που μόλις πατήσεις το πόδι σου θα σου χαρίσει την ψευδαίσθηση πως είσαι διακοπές. Διαθέτει κρυστάλλινα νερά και η 2,5 χιλιόμετρα βοτσαλωτή της ακτή δίνει την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας ενώ το μάτι σου «χάνεται» απολαμβάνοντας τον Κορινθιακό κόλπο.

Βρίσκεται κάτω από το Όρος Πατέρας και το όνομά της σύμφωνα με τους μελετητές της λαογραφίας το έχει πάρει από τον μεγάλο αριθμό υδρόβιων φυτών με κυριότερο το ψαθί, ένα είδος καλαμιού, από το οποίο κατασκευάζονται οι ψάθες.

Λεγρενά: Η «κρυμμένη» παραλία στην Αττική

Πώς θα τη βρεις; Πηγαίνοντας προς Σούνιο θα περάσεις τον οικισμό του Χάρακα. Στον δρόμο σου θα συναντήσεις μια ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Εκεί θα δεις μια πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» και είναι αυτή που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».

Μόλις κατέβεις τα σκαλιά θα φτάσεις στην παραλία Λεγρενά σε ένα πανέμορφο ακρογιάλι με γαλαζοπράσινα νερά. Μην ξεχάσεις πριν πας να κάνεις μια στάση ώστε να προμηθευτείς τα απαραίτητα.

Με πληροφορίες από το exploringgreece.gr

Διαβάστε επίσης

Εμβόλιο J&J: «Αυξημένος κίνδυνος» εμφάνισης του συνδρόμου Guillain-Barré

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις ΕΜΑ για νέες παρενέργειες των εμβολίων

Η απουσία ήπιων παρενεργειών μετά από εμβόλιο mRNA δεν σημαίνει ότι αυτό δεν «δουλεύει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:49