search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:20
MENU CLOSE

Ένα «μπουλούκι» από το μέλλον…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2186
15-7-2021
17.07.2021 07:00
pistiolis

Σε ένα καλοκαίρι αμηχανίας αλλά και επιτακτικής ανάγκης για εξωστρέφεια, μετά την εμπειρία του πολύμηνου εγκλεισμού, μια καλλιτεχνική ομάδα όπως το «mέta…» παίρνει τους δρόμους και πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σημείο εκκίνησης αυτού του ταξιδιού ήταν η περασμένη Δευτέρα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» της δυτικής Αθήνας, σε συν-διοργάνωση με τον Δήμο Ιλίου.

Οι συντελεστές. Στο πρώτο αυτό άνοιγμα των δράσεών μας σε διαφορετικές πόλεις συμμετέχουν:

  • Κωνσταντής Πιστιόλης, ο οποίος βάζει στη λούπα μια γκάμα πνευστών, έγχορδων και κρουστών μουσικών οργάνων, τα οποία παίζει ο ίδιος, σε ένα πρόγραμμα με ποικίλα παραδοσιακά ακούσματα από τη Μικρά Ασία μέχρι την Ήπειρο.
  • Ήρα Κατσούδα και Δήμητρα Νικητέα σε ένα stand up comedy show από δύο γυναίκες που θέτουν τη θεραπευτική ενέργεια του χιούμορ στην υπηρεσία μιας κριτικής αναμέτρησης με τον περίγυρο.
  • Θωμάς Αγραφιώτης, ο οποίος συνυφαίνει το δημοφιλές κωμικό έργο του Ηπειρώτικου Θεάτρου Σκιών του 19ου αιώνα «Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα» με τη σύγχρονη πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα.

Τι είναι το «mέta μπουλούκι». Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) είναι ο νεοσύστατος οργανισμός ακαδημαϊκών και πολιτιστικών δράσεων που συνδέεται με το ΜέΡΑ25, το DIEM25 και την Προοδευτική Διεθνή. Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές της περιοδείας «επιλέγουμε την ευέλικτη (και με βαθιές ρίζες στη συλλογική μας μνήμη) μορφή του “μπουλουκιού”, βάζοντας στις αποσκευές μας παλαιότερες και νεότερες μορφές τέχνης με πλατιά απήχηση στο κοινό γιατί πιστεύουμε στην ισότιμη πρόσβαση της περιφέρειας στην πολιτιστική ζωή και γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να αφεθεί να γίνει μονοπώλιο ιδρυμάτων και ιδιοτελών χορηγών, την ώρα που οι ανεξάρτητοι παραγωγοί απειλούνται με καταστροφή»,

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας. Σήμερα: Ιωάννινα | Υπαίθριο Θέατρο Φρόντζου | Ώρα έναρξης: 21.00 – Δευτέρα 19 Ιουλίου: Καβάλα | «Ακόντισμα» | Ώρα έναρξης: 21.00 – Τρίτη, 20 Ιουλίου: Θεσσαλονίκη | Πλαζ Αρετσούς | Ώρα έναρξης: 20.00 – Πέμπτη, 22 Ιουλίου: Βόλος | Lab art yard (Πολυχώρος Τσαλαπάτα) | Ώρα έναρξης: 20.30

Διαβάστε επίσης:

Βιβλία που σκέφτονται, αναγνώστες που μαθαίνουν

All Star Γκαλά Βέρντι: Η κορυφαία σοπράνο Άννα Νετρέμπκο στο Καλλιμάρμαρο

«Εθνικό Ντεφιλέ» του Παντελή Φλατσούση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:20