search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Σοκολατάκια σύκου γεμιστά με ξηρούς καρπούς

19.07.2021 09:38
siko

Τα σοκολατάκια σύκου γεμιστά με ξηρούς καρπούς είναι ιδανικά για όσους αναζητούν ένα απλό και γρήγορο γλύκισμα που μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα. Στην Καλαβρία της Ιταλίας είναι παραδοσιακό έθιμο να προσφέρονται ως κέρασμα σε συγγενείς και φίλους.

Υλικά για τη συνταγή

14 Ξερά σύκα

14 τμχ. Φουντούκια, καρύδια κομμένα στη μέση ή αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη διακόσμηση

Τρούφα μαύρη ή λευκή

Καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Πάρτε ένα ξερό σύκο και με τα δάχτυλά σας ανοίξτε το ελαφρά στη μέση. Βάλτε στο κέντρο μισό καρύδι ή ένα ολόκληρο αμύγδαλο και πιέστε έτσι ώστε να κολλήσουν καλά τα δύο μέρη του. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ξερά σύκα. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και βυθίστε προσεκτικά το ξερό σύκο. Με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, περιστρέψτε το για να καλυφθεί καλά με σοκολάτα. Τοποθετήστε το σε μια σχάρα ή σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε με την καρυδόψιχα ή την τρούφα. Αφήστε τα να κρυώσουν και να σφίξει η επικάλυψη και τοποθετήστε τα σε μεταλλικό κουτί, σε δροσερό μέρος. Μπορούν να διατηρηθούν έτσι για 1 εβδομάδα, αν δεν καταναλωθούν.

Διαβάστε επίσης

Ψητό τυρί τυλιχτό σε αμπελόφυλλο

Ρυζόγαλο της Αραβίας με κρέμα πορτοκάλι

Καλοκαιρινό κέικ με φρέσκα ροδάκινα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:56