search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:28
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Τσελέντη: «Οι κάτοικοι να ξεσκονίσουν λίγο τις οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης» (vid)

20.07.2021 11:06
tselentis

Κάλεσμα προς τους κατοίκους των Θηβών να ξαναθυμηθούν μέτρα σεισμικής προφύλαξης απήυθυνε ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με αφορμή το σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή.

Σχολιάζοντας τη σεισμική δραστηριότητα, ανέφερε πώς «η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο, η οποία έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό».

Κλείνοντας ωστόσο κάλεσε σε εγρήγορση και προετοιμασία για το ενδεχόμενο νέου μεγαλύτερου σεισμού. : «Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης»

Διαβάστε επίσης:

Ψυχρή Λίμνη: Μεγάλες ζημιές στην Καρδίτσα – Ξήλωσε σκεπές και έριξε δέντρα η κακοκαιρία (photos/video)

Βατόπουλος: Το γενικό lockdown παραμένει πάντα στο τραπέζι (Video)

Μύκονος: Στο τραπέζι της ΚΕΔΕ το mini lockdown – «Άδικα τα μέτρα» λέει ο Δήμαρχος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:27