search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:35
MENU CLOSE

Παυλάκης: Είναι πιθανό να φτάσουμε κοντά στα 10.000 κρούσματα (Video)

22.07.2021 08:40
thessaloniki_new

Την εκτίμηση ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που ήδη έχει «χτυπήσει» την χώρα, μπορεί το επόμενο διάστημα να οδηγήσει ακόμα και σε 10.000 κρούσματα ημερησίως έκανε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παυλάκης τόνισε πως τα κρούσματα πολύ εύκολα μπορούν να διπλασιαστούν μέσα σε μερικές βδομάδες και δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 ημερησίως.

«Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως δυστυχώς εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Γ. Παυλάκη το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα.

Σε κάθε περίπτωση, αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν, είπε χαρακτηριστικά, «πιάσει όλοι την κοινωνία».

«Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις – Ενισχυμένοι οι άνεμοι στο Αιγαίο (Videos)

Φολέγανδρος: Στο Κέντρο Υγείας Νάξου ο 30χρονος – Φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας (Video)

Freedom Pass: Ενεργοποίηση του voucher των 150 ευρώ από 130 χιλιάδες νέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12