search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις «αβάσιμες» τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά

27.07.2021 19:15
flags-new012

Με επιστολή που απέστειλε η Ελληνίδα Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του εν λόγω Οργανισμού, η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν, τονίζεται ότι το σύνολο της επιχειρηματολογίας που περιέχεται σε σχετική επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου, που είχε σταλεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ πριν από μερικές ημέρες, επίσης απορρίπτεται, καθώς πέρα από το γεγονός ότι νομικά και πραγματικά είναι αβάσιμη, είναι επίσης αυθαίρετη και έγινε κακή τη πίστει.

Περαιτέρω, οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως με την επιστολή της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου αποδομείται η τουρκική επιχειρηματολογία, και παράλληλα υπογραμμίζεται αναλυτικά η τουρκική παράνομη και προκλητική συμπεριφορά στην ευρύτερη περιοχή, αρχής γενομένης από το casus belli.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: «10 δευτερόλεπτα αρκούν για να κολλήσεις», λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Μέσα Αυγούστου η κορύφωση του τέταρτου κύματος – Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Θετικός στον κορωνοϊό ο Άδωνις Γεωργιάδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27