search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:02
MENU CLOSE

Σκορδάτα μανιτάρια ούζου

27.07.2021 07:00
sauteed-mushrooms_thecozyapron_1

Ένα ορεκτικό που συνδυάζεται υπέροχα με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και λειτουργεί εξίσου καλά σαν μεζεδάκι με το τσίπουρο. Απογειώνει τα θαλασσινά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σάλτσα για τα ζυμαρικά και το ρύζι.

Υλικά για τη συνταγή

2 φλιτζάνια μανιτάρια ανάμεικτα (κομμένα σε φέτες)

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 σφηνάκι ούζο

¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε καλά τα μανιτάρια σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε ελαφρά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο παραπάνω λιπαρή ουσία (ελαιόλαδο ή βούτυρο). Στη συνέχεια, καλύψτε με ένα καπάκι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, ρίξτε το σφηνάκι με το ούζο και αφήστε το για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πάρει μια βράση. Αν χρειαστεί διορθώστε τη γεύση με το αλατοπίπερο, ρίξτε τον μαϊντανό και σερβίρετε το ζεστό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59