search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Κυπριακό: Ενημερώνει τα κόμματα για τις εξελίξεις ο Νίκος Δένδιας

29.07.2021 08:16
dendias_new

Στον απόηχο των παράνομων τουρκικών εξαγγελιών για τα Βαρώσια και της διεθνούς καταδίκης τους, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει σήμερα τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Εξωτερικών θα ξεκινήσει με την ενημέρωση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου (11:00-11:30) και θα ακολουθήσουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος (12:00-12:30), της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας (12:30-13:00), του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Λιάπης (13:00-13:30) και της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας (13:30-14:00).

Η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου (11.00-11:30).

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την εξαγγελία της τουρκικής πλευράς, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και βρίσκεται σε στενό συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής παραβατικότητας και επιθετικότητας.

Ανήμερα των τουρκικών εξαγγελιών και μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε από τη Λευκωσία πως η παρουσία του συμβολίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεί στο πλάι της Κύπρου και καταδίκασε απόλυτα τις παράνομες τουρκικές ενέργειες, που «καταπατούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο Αττίλας κινήθηκε πάλι».

Όσον αφορά στη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, επισήμαναν ότι γίνεται για πρώτη φορά ρητή αναφορά στην τουρκική ηγεσία και στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Σημείωσαν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί για την ανατροπή όλων των ενεργειών που έγιναν στα Βαρώσια από τον περασμένο Οκτώβριο και επαναλαμβάνει εκ νέου ότι η επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να γίνει στη βάση μίας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, όπως ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του, καταρρίπτοντας έτσι, για μια ακόμα φορά, οποιαδήποτε πρόταση λύσης που προωθεί η τουρκική πλευρά και βρίσκεται εκτός του πλαισίου αυτού.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: «Απορρίπτουμε την δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας» – Παραλήρημα για «μαύρη προπαγάνδα»

Μητσοτάκης στην τριμερή με Κύπρο, Ιορδανία: Προώθηση της ειρήνης, σταθερότητας κι ευημερίας

Μήνυμα Αναστασιάδη: Δεν θα δεχτώ προαπαιτούμενα για να πάω σε συνομιλίες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:59